Суспільне мовлення

Допомога релокованому бізнесу: як працює підприємство на Львівщині

На Львівщину з Харкова релокували підприємство, що виготовляє меблі. Обладнання почали перевозити ще у березні, згодом переїхали і працівники. Для них облаштували гуртожиток. Цей бізнес та ще 57 релокованих підприємств отримали допомогу в межах програми обласної адміністрації.

“Спочатку приїхало 4 людини, це всі керівники. Ми самі розвантажували обладнання, облаштовували і потім так по одному, по двох людей запрошували. Зараз вже до 30 людей набереться”, — каже керівник підприємства Володимир Мисик.

Приміщення релокованого підприємства. Суспільне Львів

Підприємство скористалось грантовою підтримкою Львівської обласної адміністрації у розмірі ста тисяч гривень.

“Ми зробили тут освітлення, інженерну комунікацію, це стиснуте повітря, це опалення, це невеличке будівництво всередині, ззовні”, — каже керівник підприємства Володимир Мисик.

Цього року фінансово-грантову допомогу від обласної адміністрації отримали 58 релокованих підприємств, на загальну суму понад 2 мільйони гривень. Також у обласному департаменті інвестицій співпрацюють з міжнародними фондами, які надають гранти для українців.

Допомога релокованому бізнесу: як працює підприємство на Львівщині

Допомога релокованому бізнесу: як працює підприємство на Львівщині. Суспільне Львів

“Ми на себе взяли зобов’язання і повністю вивчили структуру з усіма представленими в Україні донорськими грантовими організаціями, які підтримують економіку і бізнес. Ми щотижня оновлюємо дайджест грантових можливостей”, — каже керівник обласного відділу інвестиційної політики Орест Фільц.

У січні планують запустити грант для переробних підприємств та бізнесу жінок.

Читайте також

“Відчутних змін в економіці очікувати не варто”. На Львівщину релокували 163 підприємства

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“На Луганщині ми втратили все”. Як рубіжанські шкарпетки почали виробляти у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України