Суспільне мовлення

Допомога на оренду житла: які суми можуть отримати мешканці пошкоджених будинків у Львові

У Львові визначили суми матеріальної допомоги для мешканців зруйнованих чи пошкоджених будинків внаслідок ракетного удару 6 липня. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 14 липня, виконком Львівської міської ради.

По допомогу від міста можуть звертатися мешканці 13 багатоповерхівок, говорить перший заступник мера Львова Андрій Москаленко. Звернення приймають у виїзному Центрі надання адмінпослуг на вулиці Стрийській, 76. Також, за його словами, місто щомісяця компенсуватиме жителям чотирьох будинків вартість оренди житла.

“Це компенсація для тих мешканців, які жили в чотирьох будинках, які зараз здебільшого є зруйнованими (на Стрийській №62, 64, 66, 68, — ред.) Це компенсація їм за вартість одно-, двох- та трикімнатної квартири. Це 10, 12 та 15 тисяч гривень відповідно на той момент, поки їхня будівля ще не відбудована. Бо деякі будівлі фактично ще з нуля треба буде будувати”, — пояснює Андрій Москаленко.

Якщо доведеться замінити пошкоджені вхідні двері, місто виплатить одноразово по 8 тисяч гривень. Однак це не є повною компенсацією вартості, а лише допомогою, наголошує керівник управління соціального захисту Ігор Кобрин.

“Чому саме рішення приймалося по вхідних дверях? Бо тут є відміна від вікон в тому, що це є пам’ятка архітектури. І всі вікна мають бути однакових вимог. Відповідно, вони будуть встановлюватися централізовано”, — каже Ігор Кобрин.

Що відомо про ракетний обстріл Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У ніч з 5 на 6 липня Росія вдарила ракетами “Калібр” по Львову. Одна з ракет влучила у житловий будинок, внаслідок чого загинули 10 людей. 10 липня на позачерговій сесії депутати затвердили Програму ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, йдеться на сайті Львівської міської ради. Повідомляють, що документ дає змогу проводити аварійно-відновлювальні роботи у пошкоджених надати компенсації відселеним мешканцям за оренду житла.


Джерело: Суспільне мовлення України