Суспільне мовлення

До Львова з прифронтової військової бази евакуювали тварин: шукають господарів

До Львова з військової бази у прифронтовому регіоні евакуювали тварин: майже два десятки собак та кішку. Їх забрали на тимчасове перебування у “Домівку врятованих тварин”. Зараз для них шукають постійне житло та нових господарів.

Собака Дея – одна з нових підопічних Домівки, розповідає керівниця відділу догляду за тваринами Іванна Муц:

“Вона є дуже контактна, соціальна, ніжна. Вона може у будь-яку сім’ю йти: і там де діти є, бо з нею гуляють так само сім’ї з дітьми. І вона дуже ніжна до дітей. Це такий мініатюрний песик, який підійде в квартирні умови, тільки так”.

Собака Дея. Суспільне Львів

Кіт та собаки, яких евакуювали з останньої поїздки зі Сходу, проживали там з військовими на їхній базі, говорить працівниця “Домівки врятованих тварин”.

“Ми привезли сім дорослих собак, 11 цуценят і одну кішку. До наших хлопців – Ореста з Назаром – звернувся військовий, з яким познайомилися в Харкові, коли так само евакуйовували звідти тварин і завозили гуманітарну допомогу. Сказав, що в них на базі є багато собак і котів. Вони мають переміщатися і собаки залишаються самі”, — каже керівниця відділу догляду за собаками.

Цуценята

Цуценята. Суспільне Львів

Іванна Муц зазначає, що зоозахисники їхали забирати шість дорослих собак та стільки ж цуценят. Та дорогою до Львова підібрали ще собаку з цуценятами.

“Вони всі молодого віку, ну максимально там від чотирьох років. Від року до чотирьох вони приблизно мають. Ветеринар приїжджав, оглядав, захворювань, нічого такого нема. Вони вже адаптувалися, гарно гуляють на повідку з людьми чужими, які до нас приходять вигулювати. Одне цуценятко ми вже прилаштували. Ми дуже раді за нього. Кішечку ми вже простерилізували, так само вже готова до сім’ї”, — розповідає Іванна Муц.

Евакуйована кішка

Евакуйована кішка. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також Іванна Муц повідомила, що на вихідних, 27-28 травня, Домівка врятованих тварин влаштовує благодійний ярмарок “Для хвостиків”. Усіх охочих запрошують відвідати прихисток, придбати сувеніри та підтримати тварин.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин