Суспільне мовлення

До 1250 випадків за тиждень: на Львівщині фіксують нову хвилю COVID-19

На Львівщині фіксують нову хвилю захворюваності на коронавірус. У лікарнях перебувають 307 пацієнтів, з них 25 — діти. Про це під час брифінгу повідомив директор обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Впродовж останніх семи тижнів на Львівщині фіксують зростання захворюваності — від 200 до 1250 випадків на тиждень.

“Ковід нікуди не зник. Зараз у нас 307 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні. Констатуємо, що є велика кількість людей старшого віку та людей, які мають супутні захворювання (цукровий діабет, серцево-судинні захворювання) і саме коронавірус призводить до госпіталізації таких пацієнтів. Не забуваймо, що ковід поширюється і на діток. 25 дітей на Львівщині перебувають у медичних закладах”, – каже Орест Чемерис.

Також в області фіксують смерті людей внаслідок коронавірусу.

“За останній тиждень коронавірус забрав життя 10 жителів області. Тиждень перед тим – 18 мешканців. З них лише 1 людина була вакцинована однією дозою вакцини. Інші 17 не були вакциновані взагалі. Якщо люди старшого віку мають низку хронічних захворювань, вони мають ризик захворіти на COVID-19 і їхній організм може не впоратися з коронавірусом. Тому варто зробити першу і другу дозу, першу і другу бустерну дозу для того, щоб організм був завжди напоготові зустрітися з вірусом”, – каже керівниця Львівського центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

Першу бустерну дозу потрібно вводити не раніше ніж через 5 місяців після комплексу вакцинації. Другу — вже через 4 місяці. Якщо цей час пройшов, вакцинуватися можна і згодом. Загалом на Львівщині є 165 стаціонарних пунктів щеплень. Там є вакцини “Comirnaty” від “Pfizer”, “Johnson & Johnson” та “CoronaVac”

Читайте також

На Львівщині збільшилась кількість хворих на COVID-19

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

COVID циркулюватиме як грип — головний санлікар України Кузін


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин