Суспільне мовлення

“Дні любові до вакцинації”: як у Львові працюють мобільні пункти вакцинації

“Дні любові до вакцинації” — вакцинальна кампанія, що відбувається у Львові у межах Всесвітнього тижня імунізації. Із 24 квітня у місті працюватимуть мобільні пункти, де всі охочі можуть щепитися від COVID-19, дифтерії та правця. Про це Суспільному розповіла керівниця міського управління охорони здоров’я Марта Матюшко.

Яна Кузік мешкає у модульному містечку на Сихові. Сьогодні поруч з містечком працює мобільний пункт вакцинації, і жінка вирішила щепитись від дифтерії.

“Я вже давно не вакцинувалась у зв’язку з початком війни. Рік, а напевно і більше”, — каже Яна Кузік.

Яна Кузік. Фото: Суспільне Львів

У мобільному пункті вакцинації дорослі можуть щепитись від COVID-19, дифтерії, правця. Також є всі необхідні, згідно з календарем щеплень, дитячі вакцини. Перед щепленням питають пацієнта про стан та наявність протипоказів.

“Після вакцинації рекомендуємо 15-30 хвилин посидіти разом з нами на випадок, якщо розвинеться якась реакція. Якщо підніметься ввечері температура або буде дискомфорт, наприклад, рука болітиме, тоді треба прийняти жарознижувальні або знеболювальні. В принципі особливих рекомендацій немає, цілком проста процедура і не потребує особливих умов”, — розповідає сімейна лікарка 4 міської поліклініки Тетяна Стойко.

Мобільні пункти вакцинації

Мобільний пункт вакцинації. Фото: Суспільне Львів

За словами Тетяни Стойко, такі пункти інформуватимуть людей про вакцинацію.

“Зараз в Україні та за її межами відбувається дуже велика міграція людей і це спричиняє завжди велике скупчення людей. Також люди стресують, нервують і від цього ослаблюється імунітет. Це все є дуже сприятливими умовами для поширення інфекцій і, на жаль, невакциновані люди є незахищеними”, — говорить керівниця міського управління охорони здоров’я Марта Матюшко.

Мобільний пункт вакцинації працюватиме у Львові від сьогодні, 24 квітня, до 27 квітня. Перелік локацій за посиланням. Також в продовж тижня можна вакцинуватись у пункті, який облаштували у центрі Довженка.

Читайте також

На Львівщині дітей від 5 до 11 років почали щеплювати від коронавірусу

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вакцинація від COVID-19. На Львівщині другу бустерну дозу отримали 1300 людей


Джерело: Суспільне мовлення України