Суспільне мовлення

Для відновлення брами Личаківського цвинтаря попередньо знадобиться 710 тисяч гривень

Попередня вартість відновлення брами на Личаківському кладовищі, у яку врізався водій у стані сп’яніння 710 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Удар був такої сили, що зрушив усі кам’яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки — замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Сподіваємося, що водій, який пошкодив браму, оплатить усі ремонтні роботи. Дирекція ЛКП “Музей “Личаківський цвинтар” передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліцейським нададуть і попередній кошторис на виконання робіт”, — каже в.о.начальника міського управління охорони історичного середовища Маріанна Мороз.

Стан брами Личаківського кладовища після ДТП. Фото: Олександр Дмитрів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Браму у неоготичному стилі з пісковика звели у 1901 році. На ній розміщений медальон із зображенням Матері Божої, його автор — Еміль Шредель. Востаннє браму реставрували у 2015 році.

Що відомо

  • У ніч проти 15 січня, близько 2-ї ночі у браму на в’їзді до Личаківського кладовища врізалося авто BMW за кермом якого перебував 27-річний водій.
  • Як повідомили у Патрульній поліції області, водій автомобіля був нетверезим. Перевірка на пристрої Drager показала 1,60 проміле. Водій з цими результатами не погодився, у медичному закладі пройти перевірку відмовився.
  • На чоловіка склали два протоколи: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, а також постанову за відсутність полісу цивільної відповідальності.


Джерело: Суспільне мовлення України