Україна і світ

Держава повністю відбудує Охматдит: коли розпочнуться роботи

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що держава повністю відбудує дитячу лікарню Охматдит, яка зазнала руйнувань внаслідок російської атаки 8 липня. 

За його словами, роботи розпочинаються вже зараз.  

Скільки необхідно коштів для відбудови Охматдиту

Сьогодні уряд спрямував з резервного фонду держбюджету 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи дитячої лікарні Охматдит, у яку влучила російська ракета.  

Зараз дивляться

Далі фінансування буде збільшуватися в міру того, як буде підготовлено проєкт відбудови. 

Допомога постраждалим внаслідок ракетного удару 8 липня

Як зазначив очільник уряду, кожній родині з дітьми, яка постраждала від вчорашньої російської атаки, разом із ЮНІСЕФ буде виділено допомогу в розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена родини.  

За словами прем’єра, президент Зеленський поставив завдання в найкоротші терміни знайти локацію для переїзду лікарів та пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів.  

Відповідні локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Вже надано доручення про початок переміщення. 

Також прем’єр-міністр подякував усім, хто допомагав із ліквідацією наслідків російської атаки.

Особливу подяку Денис Шмигаль висловив усім тим, хто долучився до збору коштів для Охматдиту через платформу United24. За його словами, за кілька годин вдалося зібрати 100 млн грн. Ці кошти також спрямують на відбудову лікарні.

Нагадаємо, що 8 липня під час масованого ракетного удару по Україні російські окупанти влучили в дитячу лікарню Охматдит у Києві, внаслідок чого є загиблі та поранені.

Співробітники Служби безпеки знайшли нові докази, які підтверджують, що росіяни завдали ракетного удару по дитячій лікарні Охматдит ракетою Х-101. 

Повномасштабна війна в Україні триває вже 867-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.


Джерело: Денис Шмигаль 

Охматдит, ракетний удар

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 16:15:09