Україна і світ

Перші €1,4 млрд із заморожених активів РФ Україна отримає на початку серпня – Боррель

Вже на початку серпня цього року Європейський Союз скерує перший транш з прибутку від заморожених активів Росії на закупівлю зброї для України. 

Про це повідомив Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель на пресконференції  за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі. 

Коли Україна отримає перші €1,4 млрд із заморожених активів РФ

Боррель зазначив, що під час засідання він поінформував міністрів про прогрес щодо першого траншу в розмірі 1,4 мільярда євро. 

Зараз дивляться

– Він (транш, – ред.), як очікується, буде перерахований на початку серпня – наступного тижня, – сказав представник ЄС. 

За його словами, за ці кошти ЄС планує профінансувати придбання пріоритетного військового обладнання для України. Йдеться про ППО, артснаряди, а також про закупівлі для української оборонної промисловості. 

– Отже, ми плануємо надавати військову підтримку не тільки Україні, а й з боку самої України, що, безумовно, найлогічніше й найефективніше, що ми можемо зробити, – пояснив Боррель.

Нагадаємо, що у червні цього року, Рада ЄС погодила рішення надати Україні на озброєння €1,4 млрд з доходів від заморожених російських активів.

Це підтвердив Жозеп Боррель на пресконференції у Люксембурзі. Також він сказав, що у ЄС знайшли спосіб обійти постійні спроби Угорщини заблокувати рішення.


Джерело: Євросоюз
активи РФ, Жозеп Боррель

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 07:21:05