Суспільне мовлення

Депутати Львівської облради проголосували за створення Клінічного центру дитячої медицини

Сьогодні, 19 вересня, депутати обласної ради проголосували за створення надкластерного медичного закладу “Клінічного центру дитячої медицини”. Медоб’єднання буде на базі львівського Охматдиту та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Як повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради, два заклади об’єднали задля покращення якості та доступності медичного обслуговування та підвищення ефективності використання бюджетних грошей. За словами т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталії Літвінської, нове медоб’єднання матиме 27 напрямків надання медичної допомоги дітям. Залишиться лише розвинути дитячу кардіохірургію.

“Через три роки ми маємо шанс переконтрактуватися та успішно увійти у спроможну мережу єдиним дитячим закладом. За кількістю напрямків ми зможемо у майбутньому  претендувати навіть на національний рівень”, — каже Наталія Літвінська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Посадовиця наголосила, що трудовий колектив установ не звільнятимуть. Працівники перейдуть працювати в нову об’єднану медичну установу. В. о. начальника управління майном спільної власності облради Андрій Білоус додав, майно та земельні ділянки обох лікарень залишаться без змін.


Джерело: Суспільне мовлення України