Суспільне мовлення

Ціна — 1000 гривень. У Львові продають погруддя Володимира Зеленського

На львівському ринку “Вернісаж” продають погруддя Президента України Володимира Зеленського за 1000 гривень. За словами представника ринку, гроші передають волонтерам, які щотижня відвозять допомогу військовим на Бахмутському напрямку. Про те, як до цього ставляться покупці, дізнавалося Суспільне.

Представник ринку Володимир Кравецький каже, погруддя шостого Президента України на ринок привезли волонтери з Черкащини.

“Від продажів нашого президента, оцих бюстів, за зароблені гроші постачають допомогу військовим Збройних сил в район Бахмута. Волонтери привезли, таку придумали тему, щоб допомагати армії”, — каже Володимир Кравецький.

Погруддя Зеленського. Суспільне Львів

Волонтери створили скульптури самостійно. Їх виготовили з гіпсу.

“Прикольно, красиво, символ надії, доброти, перемоги і всього такого. Тому прикольно, що люди його так підтримують. Друзям покажу”, — каже відвідувач ринку Влад Гусєв.

Влад Гусєв

Влад Гусєв. Суспільне Львів

“Я дуже люблю нашого президента, а бюст… Ну не знаю. Чесно кажучи, це просто щось таке нагадує радянське, як бюст Леніна, я то не дуже люблю, ненавиджу. Я слухаюсь нашого президента, як він казав: не вішайте портрети його в кабінетах. Так я і роблю”, — каже відвідувачка ринку Аліна Іванова.

Аліна Іванова

Аліна Іванова. Суспільне Львів

Партію скульптур — близько 40 штук привезли до Львова наприкінці грудня. Вже продали 17.

“Переважно купляють туристи, та й наші купляють. Позавчора два французи були, купили два бюсти. Вчора з Польщі був турист, купив один бюст. Ну і наші купляють, дівчинка одна прийшла й купила зразу троє. Він виграє війну разом з українським народом і після перемоги цей бюст буде безцінний”, — каже Володимир Кравецький.

Погруддя продають за 1000 гривень

Погруддя продають за 1000 гривень. Суспільне Львів

Речі із зображенням Володимира Зеленського продають і за кордоном. Так у Чехії продавали подушки із зображенням президента. У Польщі випустили відповідні поштові марки. А на сайті Білого дому США продають колекційні монети із зображенням Зеленського.

Читайте також

Зеленський і Дух України стали “людиною року” за версією журналу Time

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зеленський став людиною року за версією Financial Times


Джерело: Суспільне мовлення України