Суспільне мовлення

Чому попри відключення світла не зменшились рахунки — пояснення “Львівобленерго”

Попри відключення світла рахунки за електроенергію маже не зменшились. Від початку масованих обстрілів та застосування графіків відключення споживання електроенергії знизилось на 10-20 %. У “Львівобленерго” пояснили чому так відбувається.

У “Львівобленерго” кажуть, що після відключень, коли є світло, люди максимально використовують електроенергію: вмикають всі енергозатратні прилади.

Також причиною є деякі енергозатратні прилади, наприклад, бойлери та холодильники, які у перші години після відновлення подачі електроенергії споживають більше, ніж у стабільному робочому режимі.

Третя причина — холодна погода. Люди догрівають помешкання електричними обігрівачами в час, коли подають електроенергію.

Також значні витрати електроенергії спричиняють залишені на зарядку в нічний час акумулятори або інші альтернативні потужні джерела живлення, а також ліхтарі, повербанки.

“Аби допомогти енергосистемі України та отримувати менші платіжки за спожиту електроенергію закликаємо всіх бути відповідальними та не користуватись без потреби потужними приладами, а особливо одразу після подачі електроенергії”, — йдеться у повідомленні.

Енергетики закликають зменшити споживання електроенергії у пікові години: вранці (7:00-11:00) та ввечері (17:00-23:00).

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині 30 січня діятиме графік погодинних відключень електроенергії


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин