Суспільне мовлення

Чому не звільнили водія, який зачинив двері перед військовим з інвалідністю — пояснення мерії Львова

Керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів відреагував на обурення львів’ян. Посадовець пояснив, чому водій маршруту №29 відбувся доганою після того, як зачинив двері перед військовим з інвалідністю.

За словами Ореста Олеськіва, у серпні у Львові трапився випадок, коли водій автобуса №53 грубо виштовхав із салону та накричав на молоду дівчину. Тоді його звільнили. У жовтні, коли водій маршруту №29 зачинив двері перед військовим, якому ампутували ногу, керманич відбувся доганою та залишився без премії за жовтень. Посадовець пояснив, у чому відмінність між інцидентами.

“Є допис – дуже емоційний, після якого хочеться не те що звільнити цього водія, а покарати фізично – я читаю коментарі та бачу їх. Але цього разу я розмовляв з водієм. Він не бачив чоловіка на зупинці. Він почав рух, і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він став, бо на зупинці – людина без кінцівки. Та водій уже почав маневр і створював аварійність на дорозі – перед ним стояло кілька інших автобусів. Маю відео з камер спостереження”, – каже Орест Олеськів.

За його словами, водій повинен був вчинити інакше та спокійно пояснити пасажирам, чому не міг зупинити рух автобуса в той момент. Через некоректну поведінку керманича, до нього застосували адміністративне покарання. Натомість, якщо його дії повторяться, водія звільнять.

“Чи говорить він правду, що не бачив чоловіка на зупинці – можливо. Чи мав він спокійно пояснити пасажирам, що відбулось і чому він не міг зупинитися, – однозначно. Тоді б, може, й цієї ситуації не виникло. Тому в цьому випадку ми вирішили покарати водія фінансово. Як керівник управління транспорту я щиро перепрошую у того чоловіка на зупинці. Але звільняти водія у цьому разі ми не можемо. У нього є догана і розуміння, у чому він провинився”, — зазначає керівник управління.

Також посадовець наголосив, що лише у Львові бракує 120 водіїв міських автобусів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Це рекордна недостача працівників, які щоденно виконують таку важливу для міста роботу”, – додає чоловік.

Що відомо

  • У п’ятницю, 20 жовтня, на зупинці на площі Митній, за словами очевидців, водій автобуса №29 відмовився чекати, поки військовий з інвалідністю зайде всередину, та зачинив перед ним двері.
  • На крики пасажирів, що біля дверей військовий з інвалідністю, водій нібито заявив, що має три хвилини на зупинку і чекати не буде.
  • В АТП №1 заявили, що такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію. Йому оголосили адміністративне покарання у вигляді догани та зняття премії за цей місяць.


Джерело: Суспільне мовлення України