Україна і світ

Чоловіків від 50 до 60 років можуть мобілізувати – ТЦК

Фото: Getty Images

У рамках загальної мобілізації в Україні можуть бути мобілізовані також чоловіки віком від 50 до 60 років.

Про це повідомили у Волинській обласній ТЦК та СП на Facebook.

Мобілізація після 50 років – чи є обмеження

Там нагадали, що згідно із Законом Про військовий обов’язок та військову службу, військовозобов’язаними є особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації.

— Щодо “сенсації” навколо новини, що чоловіків віком від 50 до 60 років не мобілізуватимуть, наголошуємо, що заборони на призов на військову службу громадян цієї вікової категорії немає.

Таким чином громадяни віком від 50 років, які не мають звільнення від військової служби за станом здоров’я або інших законних підстав, підлягають мобілізації на загальних умовах., – наголосили у ТЦК.

Зазначається, що за мобілізації основна увага приділяється визначенню придатності до служби за станом здоров’я, військової спеціальності та досвіду.

Тобто, якщо чоловік старше 50 років відповідає вищевказаним критеріям, його можуть призвати до лав ЗСУ для виконання завдань, пов’язаних з обороною держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Отже, мобілізація громадян віком 50-60 років є правомірною та повністю відповідає нормам чинного законодавства, – резюмували представники ТЦК.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 01:04:15