Україна і світ

Центральній МСЕК дали на перевірку майже 19 тис. рішень про інвалідності: скільки з них скасовано

Фото: Pexels

Центральна Медико-соціальна експертна комісія залишила в силі майже 17 тис. рішень підпорядкованих обласних МСЕК про отримання статусу інвалідності.

Про це йдеться у статистичних даних, які надали журналістам Укрінформ в Офісі генерального прокурора.

Скільки рішень про інвалідність скасовано після перевірки МСЕК

Як йдеться у повідомленні, МСЕК надіслали на перевірку майже 19 тис. справ під час розслідування кримінальних справ щодо співробітників ТЦК і ВЛК за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації та виїзду за кордон.

Станом на 1 січня, працівники Національної поліції та Державного бюро розслідувань проводили розслідування у 312 кримінальних провадженнях такої категорії.

У Нацполіції розслідували 308 справ, а ще чотири – працівники ДБР.

Цьогоріч Нацполіція і ДБР порушили ще 161 кримінальне провадження за підозрою у сприянні в ухиленні від мобілізації та виїзді за кордон працівникам ТЦК і СП, ВЛК і МСЕК.

В Офісі генпрокурора зазначили, що під час розслідування вилучили майже 23 483 медико-експертних справ. З них 18 968 справ направили до Центральної МСЕК для перевірки рішень.

Центральна МСЕК залишила в силі 16 992 рішень у медико-експертних справах. Ще триває перевірка 1 588 таких справ.

За даними Офісу генпрокурора, скасовано ухвалені рішення у 66 медико-експертних справах. Ще у шістьох рішеннях представникам МСЕК повідомлено про підозру.

Уже завершено розслідування у 118 справах за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації та виїзду за кордон. Направлено 79 обвинувальних актів до суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак ще триває досудове розслідування 193 кримінальних проваджень, резюмували в Офісі генпрокурора.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 00:01:58