Україна і світ

Путін не заперечив присутність військ КНДР у Росії

Фото: Getty Images

Російський диктатор Володимир Путін не заперечує наявність на території РФ військових з Північної Кореї, яких планують залучити для війни проти України.

Путін про присутність військових із КНДР у РФ

У коментарі на запитання журналіста NBC News під час пресконференції на полях саміту БРІКС у Казані Путін вказав на проведену раніше цього дня ратифікацію Держдумою договору про стратегічне партнерство між РФ і КНДР.

Журналіст звернув увагу на наявність північнокорейських військових на території Росії, про що свідчать супутникові знімки.

– Знімки – річ серйозна, – відповів іронічно Володимир Путін.

За словами кремлівського диктатора, Держдума РФ ратифікувала договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. У договорі є стаття про взаємну військову допомогу.

– Ми ніколи не сумнівалися, що північнокорейське керівництво ставиться до наших домовленостей серйозно. Але що і як ми робитимемо – це вже наша справа, – стверджує Путін.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія вже перекинула перші підрозділи солдатів із Північної Кореї в зону бойових дій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За попередніми підрахунками, у Курській області Росії перебуває близько 12 тис. військовослужбовців з КНДР. Серед них – 500 офіцерів, троє з яких – генерали.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 22:47:34