Україна і світ

Перспективи озвучені: Шольц відхилив вступ України до НАТО до кінця війни

Фото: Офіс президента

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив заклик президента Володимира Зеленського прийняти Україну до складу НАТО до завершення повномасштабної війни в Україні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ZDF.

За словами канцлера, члени Північноатлантичного альянсу вже дійшли єдиної думки про перспективи України, і змінювати це рішення не має сенсу.

Ключовий принцип, який, на думку Шольца, Києву варто засвоїти та усвідомити, що “ніяка країна в стані війни не може увійти до складу НАТО”.

— Усі це знають, із цього приводу немає жодних розбіжностей. Саме тому ніхто не чекає на запрошення України до НАТО, оскільки запрошення пов’язане з досить швидким вступом, – резюмував Шольц.

Перспективи України в НАТО – позиція альянсу

Виконувач обов’язків заступника генсека НАТО Борис Руге зазначив, що зараз немає суперечок про те, чи має Україна вступити до Організації Північноатлантичного договору, адже вже визначено певний напрямок.

Він зазначив, що український лідер Зеленський намагається просунути цей процес, використовуючи План перемоги, але протокол вимагає дочекатися згоди всіх 32 членів Блоку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас Руге навів приклад із Фінляндією та Швецією, коли вступ до Організації Північноатлантичного договору відбувся досить швидко за історичними мірками.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 22:52:55