Україна і світ

Число працевлаштованих біженців з України в Німеччині зростає

Фото: Getty Images

Понад 1,1 млн українських біженців швидше адаптувалися на ринку праці в Німеччині порівняно з іншими групами біженців.

Про це свідчать дані, опубліковані Федеральним інститутом демографічних досліджень у Вісбадені (Bundesinstitut für Bevölkerungsforschung, BIB) у четвер, 24 жовтня.

Показники зайнятості серед біженців з України в Німеччині демонструють зростання працевлаштування майже вдвічі з весни 2022 року – тоді відсоток тих, хто влаштувався працювати, був лише 16%. Влітку 2024 року ця частка склала 30%.

Працевлаштування у Німеччині – основні труднощі

Українці у ФРН, які були опитані під час соціологічного дослідження, розповіли, що при влаштуванні на роботу стикаються з перешкодами.

Зокрема, йдеться про відвідування мовних курсів, які забирають практично весь робочий час. Водночас знання німецької мови – ключова вимога для претендента.

Ще відчутні труднощі виникають в українських матерів, яким нема з ким залишити дитину. Рівень зайнятості матерів із маленькими дітьми становить 22%, і з дітьми шкільного віку – 32%.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додаткову проблему створюють кон’юнктурні вимоги у галузі німецької медицини. Тут Німеччина переживає серйозний дефіцит робочої сили, але українські фахівці не залучаються повною мірою через недостатнє знання мови та необхідність підтвердження іноземної кваліфікації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 00:05:28