Суспільне мовлення

Чиновницю Львівської міськради засудили до семи років за допомогу ухилянтам

Начальницю одного із відділів соціального захисту Львівської міської ради визнали винною в організації схеми незаконного переправлення чоловіків за кордон. Її засудили до семи років ув’язнення.

Про це повідомили на сайті Львівської обласної прокуратури.

Чиновниця організувала схему переправлення чоловіків призовного віку через держкордон.

“Для цього вона організувала виготовлення фіктивних довідок медико-соціальної експертної комісії. На підставі яких, чоловіку надавалась група інвалідності, і він міг безперешкодно перетнути кордон”, – мовиться у повідомленні прокуратури.

За свої послуги жінка отримувала 1300 доларів США з людини.

На Facebook-сторінці Управління СБУ у Львівській області повідомили, що йдеться про очільницю райвідділу соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

“Правоохоронці затримали посадовицю у серпні 2022 року “на гарячому” під час передачі клієнту “проплачених” ним фальшивих документів”, – повідомили в СБУ.

Під час обшуків у посадовці та її спільників правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує організацію схеми та понад 8 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чиновниці призначили покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Також позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки та конфіскація майна.


Джерело: Суспільне мовлення України