Україна і світ

Чим корисна кінза: користь і шкода для організму

Кінза, відома також як коріандр, є однією з найпопулярніших пряних трав у світі. Вона має виразний аромат і смак, який додає стравам особливу пікантність.

Окрім харчової цінності кінза має чимало переваг для здоров’я. Чим корисна кінза для чоловіків і жінок, і як вона допомагає боротися з хворобами — у матеріалі Факти ICTV.

Чим корисна кінза для чоловіків і жінок

Основні поживні речовини, що має кінза:

Зараз дивляться

Вітамін C підтримує імунну систему та сприяє відновленню шкіри, захищаючи її від шкідливих сонячних променів і фотостаріння.

Вітамін K важливий для здоров’я кісток та нормального згортання крові. Вітаміни групи B допомагають підтримувати енергетичний обмін та функціонування нервової системи.

Крім того, кінза містить велику кількість антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, знижуючи ризик хронічних захворювань, таких як рак та серцево-судинні хвороби.

Ефірні олії кінзи мають потужну антибактеріальну та противірусну дію, що допомагає боротися з інфекціями, що робить зелень корисною для людей з хронічними запальними захворюваннями.

Кінза сприяє травленню, стимулює вироблення травних ферментів та зменшує здуття живота. Вона також може допомогти при диспепсії та синдромі подразненого кишківника.

Зелений овоч знижує високий кров’яний тиск, діючи як сечогінний засіб та має властивості, що сприяють виведенню токсинів, важких металів та інших шкідливих речовин з організму.

У дослідженні, опублікованому в British Journal of Nutrition, було показано, що кінза має інсуліноподібну дію через стимуляцію ферменту, який видаляє цукор із крові.

Дієтологи вважають, що кінза має заспокійливий ефект, адже зменшує серцебиття, пітливість, дратівливість, біль у грудях, прискорене дихання та напруження м’язів.

Однак попри численні корисні властивості, кінза може мати і деякі протипоказання. Лікарі не рекомендують зловживати кінзою, оскільки надмірна кількість зелені може спричинити проблеми з травленням або алергічні реакції.

Джерело: Eat This Not That

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 12:09:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин