Суспільне мовлення

Черги для проходження військово-лікарської комісії. У Командуванні Медичних сил прокоментували ситуацію

Нещодавно Суспільне писало про військовослужбовців, які після поранень на фронті проходять військово-лікарську комісію у Львові. За їхніми словами, через відсутність електронної черги, їм доводиться подовгу чекати у чергах. Крім цього, у медзакладі не пристосовані для перебування військових після поранень вбиральні. Суспільне звернулося за коментарем до Командування Медичних сил ЗСУ. Там прокоментували ситуацію.

Ситуація стосувалася медичного центру у Львові на вулиці Пстрака.

Як повідомило Командування Медичних сил ЗСУ, Міністерство цифрової політики разом з Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоровʼя України, Міністерством ветеранів, Міністерством соціальної політики України розробили план з удосконалення роботи військово-лікарських комісій. План включає такі кроки:

  1. Автоматизувати процеси, щоб зменшити навантаження на поранених військовослужбовців.
  2. Унормувати електронні документи у військових закладах і обмін ними, щоб частково прибрати паперову документацію і фактичні черги.
  3. Запровадити можливість реабілітації поряд з місцем проживання.

“На даний момент проводяться роботи щодо створення електронного запису у клініці амбулаторно-клінічної допомоги. Електронний модуль програми розроблено та буде фактично реалізовано найближчим часом”, — відповіли у Командуванні Медичних Сил ЗСУ Суспільному.

На запитання чому заклад не забезпечений генераторами на випадок вимкнень світла, відповіли, що Військово-медичний клінічний центр Західного регіону забезпечено генераторами.

“В клініці амбулаторно-поліклінічної допомоги є генератор, що забезпечує діяльність медичного персоналу закладу. Найближчим часом також очікується постачання генератора більшої потужності”, — пояснили у Командуванні.

Щодо неналежного стану вбиралень, зокрема того, що вони не пристосовані для маломобільних груп населення, відповіли, що Командування опрацювало пропозицію щодо Плану будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів загальновійськового та спеціального призначення Збройних Сил України на 2023 рік. Відтак, планують “обладнання туалетів відповідними пристроями та технічними засобами”.

У Командуванні додали, що персонал клініки забезпечений технікою для роботи з документацією. Крім цього, звернулися до “Львівобленерго” щодо зміни графіків планових відключень електропостачання по вул. Петрака, 2 та планують закупити додаткові генератори.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У черзі — 540 людей. Як у Львові поранені військовослужбовці проходять медкомісію


Джерело: Суспільне мовлення України