Україна і світ

Боррель назвав “формулу миру” єдиним планом закінчення війни в Україні

Верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що для Євросоюзу немає іншого плану закінчення війни в Україні, окрім української “формули миру”.

Про це він сказав журналістам на полях саміту НАТО 11 липня у Вашингтоні.

За його словами, якщо Захід припинить допомагати Україні, то війна закінчиться, але питання в тому – як саме закінчиться.

Зараз дивляться

— А закінчиться війна захопленням України. Чи це те, як ми хотіли б, що ця війна закінчилася? Ні! Тож, якщо ми не хочемо, щоб війна закінчилася саме так, ми повинні продовжувати допомагати Україні. Це є позиція Європейського союзу, — наголосив Жозеп Боррель.

Він зауважив, що для Євросоюзу немає іншого плану, окрім мирного плану президента Володимира Зеленського. Це єдиний мирний план для європейців, сказав дипломат.

Українська формула миру

Нагадаємо, що на перший Саміт миру Україна винесла три пункти “формули миру”: радіаційна та ядерна безпека, звільнення полонених та повернення депортованих, продовольча безпека.

 

Раніше видання Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомило, що Україна прагне організувати другий Саміт миру, можливо, за участі Росії, до президентських виборів у США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 17:22:07