Україна і світ

Після візиту Кулеби Китай посилив контроль за експортом безпілотників – ЗМІ

Після візиту міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Пекіна Китай посилив контроль над експортом військових безпілотників.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg.

Китай посилив контроль за експортом безпілотників: що відомо

Центральний військовий комітет додав до чорного списку безпілотники з високоточним вимірювальним обладнанням, у середу, 31 липня. 

Зараз дивляться

Зміни, які доповнюють минулорічний список, набудуть чинності з 1 вересня.

При цьому Китай зняв заборону на експорт безпілотників комерційного класу. Міністерство торгівлі КНР повторило свою позицію, що цивільне обладнання не повинно використовуватися для “розповсюдження зброї масового знищення, тероризму чи військових цілей”.

Як зазначає видання, уряд Китаю запровадив цю директиву через кілька днів після того, як міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше від початку повномасштабної війни відвідав Пекін.

Співпраця Росії та Китаю

Китай неодноразово звинувачували у допомозі Росії обходити санкції, а також у постачанні комплектцючих для ремонту техніки та виготовлення зброї.

Після чого, міністр закордонних справ Китаю заявив своєму українському колезі Дмитру Кулебі, що Пекін не продає Росії летальної зброї для війни проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 18:07:05