Україна і світ

Серфінгіст із дошкою зависли у повітрі: на Олімпіаді зробили неймовірне фото – як вдався кадр

На тихоокеанському острові Таїті за 15 тис. км від Парижа відбуваються олімпійські змагання із серфінгу.

Там фотографом AFP Жеромом Бруйє було зроблено унікальний знімок – можливо, його охрестять найкращим фото всіх Олімпійських ігор-2024.

Неймовірний знімок у серфінгу на Олімпіаді-2024

У понеділок, 29 липня, бразильський серфер Габріель Медіна подарував глядачам один з найбільш пам’ятних образів Ігор-2024, святкуючи у повітрі свій олімпійський рекорд (9,9 бали).

Зараз дивляться

Фото виглядає так, ніби могло бути підфотошоплене. Але воно справжнє. Британська газета The Guardian розповіла, як було зроблено знімок, який став вірусним у мережі.

Бразилець під час виринання з-під великої хвилі злетів у повітря та продемонстрував у польоті  палець, який вказував на небо. Його дошка так само була у повітрі у горизонтальному положенні.

Фотограф Agence France-Presse Жером Бруйє сказав, що умови були ідеальними, а хвилі були вищими, ніж ми очікували. Він зробив фото, перебуваючи на борту човна неподалік, зафіксувавши сюрреалістичне зображення з такою точністю, що спочатку дехто запідозрив фотошоп або штучний інтелект.

— Отже, він (Медіна) в кінці хвилі, і я його не бачу, а потім він виринає, і я зробив чотири фотографії, і одна з них – ця. Фотографувати було не складно. Це було більше схоже на передбачення моменту і місця, де Габріель відштовхнеться від хвилі, – розповідає Бруйє.

Оскільки зображення автоматично надсилалися з камери до реакції, там не забарилася. Бруйє зізнався, що був трохи шокований. Він сказав, що коли під час шестихвилинної перерви після знімання перевірив телефон, то мав безліч сповіщень у соціальних мережах.

— Я зрозумів, що з цим знімком щось відбувається, і коли його поширили на ESPN, я подумав: Круто. Це дуже круто, гарний знімок, і багатьом людям він подобається. Це не зовсім фотографія серфінгу, тому вона привертає увагу більшої кількості людей, – додав фотограф.

За свій виступ Габріель Медіна отримав від суддів 9,90 бала з 10 можливих — це найвища оцінка в олімпійській історії серфінгу. У 1/8 фіналу він розгромив японця Каноа Ігарасі та вийшов у чвертьфінал. Щодо Медіни, то він є триразовим чемпіоном світу.

Фінальні змагання у серфінгу мали відбутися в ніч на 31 липня, але їх перенесли через погану погоду. Час проведення фінальних раундів повідомлять пізніше.

Олімпійські ігри, серфінг

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 18:14:11