Україна і світ

Помер лорд Роберт Феллоуз – особистий секретар Єлизавети II та дядько Вільяма і Гаррі

У віці 82 років помер лорд Роберт Феллоуз, колишній особистий секретар королеви Єлизавети II, а також дядько принца Вільяма та принца Гаррі.

Помер лорд Роберт Феллоуз – що відомо

Лорд пішов з життя 29 липня. Причини його смерті наразі не розголошуються. Із королівською родиною колишнього секретаря Єлизавети II пов’язують і родинні зв’язки.

Феллоуз був чоловіком старшої сестри принцеси Діани – леді Джейн Спенсер, і відповідно дядьком принців Вільяма та Гаррі.

Зараз дивляться

Пам’ять лорда вшанував граф Чарльз Спенсер, молодший брат принцеси Діани. Він назвав Феллоуза “справжнім джентльменом”.

– Справжній джентльмен – у всіх найкращих значеннях цього слова – він був людиною з почуттям гумору, мудрості та цілковитої чесності. Я дуже пишаюся тим, що був його зятем, – написав він.

Зазначимо, що лорд Феллоуз обіймав посаду особистого секретаря королеви з 1990 до 1999 року. Він відіграв ключову роль у підтримці монархії під час кризового 1992 року, який Єлизавета II назвала “жахливим роком”.

Цей період включав розлучення трьох її дітей, пожежу у Віндзорському замку та загальне падіння популярності королівської родини.

Лорд Роберт Феллоуз також згадується у п’ятому та шостому сезонах серіалу Корона. Роль особистого секретаря королеви зіграв Ендрю Хевілл.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 18:46:08