Суспільне мовлення

Борису Джонсону присвоїли звання Почесного доктора Львівського університету

Експрем’єру Великої Британії Борису Джонсону присвоїли звання Почесного доктора Львівського університету. Рішення ухвалила вчена рада вишу 4 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі ЛНУ імені Івана Франка.

Згідно із процедурою, кандидатуру Бориса Джонсона висунув ректорат Львівського університету та підтримали п’ятеро професорів ВНЗ.

“Борис Джонсон – не один із перших, а власне перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна – незалежна держава, а Росія – агресор. Позиція Бориса Джонсона і його візит в Україну зрештою призвели до того, що відбувся процес масштабної консолідації щодо того, що Європа має виступити проти російського агресора як того, що нищить усі цивілізаційні норми України та світу”, — сказав ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник.

У пресслужбі Львівського університету також додали, що британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету.

“Я пишаюсь тим, що на посаді Прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс. Для мене велика честь отримати звання “Doctor Honoris Causa” вашого Університету і я маю велику надію, що зможу відвідати Університет у майбутньому”, — відповів Борис Джонсон.

Що відомо

  • Борис Джонсон очолював британський уряд з 24 липня 2019 по 6 вересня 2022 року. 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вступ до НАТО без ПДЧ, “зачистка” Лимана, новий корвет “Гетьман Мазепа”. 222-й день війни. Онлайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ЗСУ відбили вісім атак і завдали удари по десятках позицій військ РФ — Генштаб


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин