Суспільне мовлення

Бізнесмен з Одеси працює адміністратором модульного містечка для ВПО у Львові

У Львові 38-річний бізнесмен Віктор з Одеси працює адміністратором модульного містечка. Чоловік переїхав на Львівщину із початком повномасштабного вторгнення. Тепер допомагає іншим переселенцям. Історію Віктора розповіли у пресслужбі Львівської міськради.

До соціальних працівників у Львові Віктор Габітов звернувся після того, як відправив свою сім’ю за кордон. Чоловікові запропонували адмініструвати модульне містечко спочатку у Стрийському парку, а згодом — на вулиці Пулюя.

“Коли ми познайомились із Віктором, то зрозуміли, що саме ця людина, чітка та цілеспрямована, чудово впорається із посадою адміністратора у містечку”, — каже директор Центру соціальної підтримки Володимир Головатий.

Модульне містечко на вулиці Пулюя. Суспільне Львів

За словами Віктора, у модульному містечку він працює без вихідних. Його робочий день починається о 6.30 ранку.

“Довелося докласти певних зусиль щодо облаштування та організації побуту людей, стали у нагоді й навички з комерції, спілкування з державними, комерційними та благодійними структурами”, — розповів Суспільному Віктор Габітов.

Містечко Пулюя — це 80 будиночків. Там проживає 281 переселенець. Віктор вирішує побутові та технічні питання. Також організовує для людей консультації з медиками та психологами, допомагає вирішити питання з документами.

“Сюди потрапили люди з різних світів та різних умов проживання. Для когось це підвищення рівня життя, для когось — різке зниження, адже дехто жив до війни у значно комфортніших умовах. Різні люди в минулому, але тепер у рівних умовах, та за пів року ми досягли порозуміння. Одна з причин нашої доброї комунікації із мешканцями містечка, це те, що до мене ставляться не як до керівника, а як до рідної людини”, — каже Віктор Габітов.

За словами Віктора, коли завершиться війна, не всім буде куди повернутись, тому життя в містечку продовжиться. До Львова Віктор переїхав із дружиною та дітьми. Повертатись в Одесу наразі не планує.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Холодно, волого, але з’їжджати ми не хочемо. Репортаж із модульного містечка


Джерело: Суспільне мовлення України