Україна і світ

Битва за Торецьк: поліські десантники розповіли, як перемелюють окупантів

У Торецьку Донецької області десантники 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ ЗС України мужньо і стійко утримують позиції попри важкі бої.

У бригаді детально розповіли про бойові дії навколо Торецька.

Командир бригади полковник Олег Апостол зазначив, що спочатку на цьому напрямку зосереджувались чвк-ветерани.

«Я передаю їм привіт, вони всі 200. Як казав їхній командир взводу з 500 залишилось менше ніж 100. Було жорстоко, але батальйони справились на відмінно.  З ними було найважче, по 5-7 штурмових груп за день, по 10 осіб мінімум в штурми. Але я скажу, що рівень наших солдатів і їх витримки дуже достойні й низько вклоняюсь своїм солдатам та своїй керівній ланці, вони зробили все що можна», — підкреслив він.

Також командир бригади виділив головні аспекти боєздатності. По-перше, це підготовка, вона вирішує дуже багато чого, солдат має відчувати впевненість. Друге психологічний настрой. Також розуміння чого і для чого воїни там стоять та що буде, якщо програємо. 

Він називає райони в яких билась бригада Північна, Дружба і Південна. «Тут є все: листяний ліс, посадки, приватні будинки одно-двоповерхові та багатоквартирні висотки – і скрізь своя специфіка ведення бою», пояснює комбриг.

Командир артилерійського взводу Дмитро Хребет розповів, що окупанти лізуть великими силами, штурмують групами, задіюють на даному участку багато техніки.

«Лізуть повними силами, але незважаючи навіть на цю навалу, українські хлопці справляються  на даному участку фронту»,  розповідає він.

Інструктор з підготовки Юрій зазначив, що важливо не боятись якщо почався штурм, важливо “не зловити ступор” і знайти в собі щось чоловіче та почати «давити». «Коли бійці починають «давити» то штурми закінчуються добре, коли губляться, нема злагодженості, нема комунікації між бійцями тоді зрозуміло, що протилежно», — пояснив він.

Раніше АрміяInform розповідала, як мінометники-десантники знищують окупантів на Торецькому напрямку.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив вісім атак неподалік населених пунктів Північне, Залізне та Торецьк. 

Читайте також інтерв’ю Героя України Олега Апостола, в якому він розповів про бойову роботу 95 бригади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-22 15:01:04