Суспільне мовлення

“Барком-Кажани” всуху обіграли 9-разового чемпіона Польщі з волейболу “Скра Белхатув”

Це шоста перемога української команди у чемпіонаті Польщі.

Український волейбольний клуб “Барком-Кажани” здобув свою шосту перемогу в регулярному сезоні чемпіонату Польщі з волейболу. Сталося це в матчі 22-го туру, в якому команда зі Львова грала у гостях проти “Скри Белхатува”.

У турнірній таблиці ці команди розташовувалися поруч: “Скра Белхатув” йшла 11-ю, “Барком-Кажани” – 12-ми. Водночас, “Скра Белхатув” – це найтитулованіший клуб Польщі, в активі якого 9 чемпіонських титулів. А у сезоні 2022/23 команда виступає також у Кубку CEV, де уже дійшла до 1/4 фіналу.

“Барком-Кажани” здобули п’яту перемогу в чемпіонаті Польщі з волейболу

Матч між командами у першому колі закінчився сенсаційною перемогою “Барком-Кажанів” з рахунком 3:2. Це була перша перемога українського клубу в чемпіонаті Польщі.

У матчі, що пройшов у Белхатуві, фаворитом теж вважалася польська команда, але знову перемогли українці. Причому “Барком-Кажанам” вдалося зробити це всуху – 3:0.

Результат першого та другого сету вирішувався в кінцівці партій. Обидві команди проходили майже порівну увесь сет, уперед виходили то поляки, то українці. Але в кінцівці обох партій “Барком-Кажанам” вдавалося забирати перемоги – 28:26 та 25:23.

Уже в третьому сеті команда зі Львова захопила ініціативу з самого початку (перетворили 0:3 в 5:3) та не дозволила супернику відігратися. Як наслідок, перемога у партії – 25:19, а разом з нею і перемога у всьому матчі.

Найрезультативнішим гравцем у складі львівської команди став Йонас Клавен, який набрав 16 очок. У Василя Тупчія – 14 очок.

  • Плюс-ліга. Чемпіонат Польщі з волейболу (22-й тур)

“Скра Белхатув” – “Барком-Кажани” (Львів, Україна) 0:3 (26:28, 23:25, 19:25)

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У турнірній таблиці після цієї перемоги “Барком-Кажани” залишаються на 12-му місці, в їх активі 24 очки. Попереду, на 11-й позиції, саме “Скра Белхатув” – 29 очок. А на 13-му місці іде “Катовіце”, у якого 20 очок.

Що відомо

  • “Барком-Кажани” виграли другий матч поспіль у регулярному сезоні чемпіонату Польщі. У попередньому турі вони обіграли “Купрум” з рахунком 3:1.
  • До кінця сезону “Барком-Кажани” зіграють ще 8 матчів у регулярному чемпіонаті Польщі. Якщо вони зможуть піднятися до 8-го місця, то вийдуть у плей-оф (відставання складає 10 очок).


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин