Суспільне мовлення

Американські студенти передали лікарні у Львові веносканер для немовлят

Львівська лікарня отримала сучасний веносканер для лікування новонароджених. Його передала американська студентська організація American Students for Health університету штату Нью-Йорк в Стоуні-Брук. Про це повідомили на Facebook-сторінці БФ “Крила надії”.

Веносканер “AIMVEIN PRO 2.0 PLUS” допомагає візуалізувати кровоносні судини. Апарат передали Центру неонатології дитячої лікарні святого Миколая у Львові.

Там апаратом вже продіагностували дівчинку, яка народилася два тижні тому та має дихальний розлад.

“Після народження у Настуні розвинулось одне з найтяжчих захворювань неонатального періоду — синдром аспірації меконію. Її лікування триває, і зараз дівчинка вчиться дихати та їсти самостійно. Кожні кілька днів їй встановлюють катетер для введення необхідних ліків. А веносканер — це можливість зменшити кількість проколів та біль, якого може завдавати процедура для крихітки”, — розповіли у медзакладі.

Збірку організував Даніель Разгоняєв, 19-річний українець за походженням, який виріс у США.

“Він виріс у США, і дуже переймався ситуацією в Україні, тому знайшов вихід як бути корисним своїй Батьківщині на відстані”, — розповіли у БФ “Крила надії”.

За даними пресслужби Львівської міської ради, у Центрі неонатології діагностики веносканером потребує майже 30 немовлят.

Читайте також

На Львівщині зменшилась народжуваність: як працюють пологові в умовах воєнного стану

У Львові стартував екопроєкт оренди багаторазових підгузків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Банк грудного молока у Львові: як працює та скільки молока вдалося заготувати


Джерело: Суспільне мовлення України