Суспільне мовлення

Генератори, Wi-Fi та гарячий чай: як працюють Пункти незламності у Львові

Від сьогодні, 16 грудня у Львові та області через російські обстріли застосовують погодинні та аварійні відключення електроенергії. Для того, щоб зігрітися, попрацювати чи підзарядити телефони, мешканців запрошують у Пункти незламності. Їх облаштували у палацах культури, райадміністраціях та в комунальних підприємствах. Про те, як працюють такі пункти, дізнавалося Суспільне.

Максим з мамою приїхали до Львова з Дніпра по справах. Прийшли у Пункт незламності, щоб зарядити гаджет.

“Ми ходили по місту спочатку, шукали Пункт незламності. Потрібно було зарядити телефон мені. Шукали-шукали – щось не знаходили. Напевно, треба було карту на сайті міської ради подивитися. Ну і зайшли в міську раду, спитали, нам дали цю адресу. Потім ми сюди зайшли. Тут затишно, тепло”, — каже дніпрянин Максим Мезенцев.

У Пункті незламності можна зарядити телефон та скористатися інтернетом. Суспільне Львів

У комунальному підприємстві в центрі Львова Пункт незламності діє вже місяць. Він працює щодня з 7 ранку до 21 години.

“Як немає світла – в нас є генератор потужністю 3 кіловати. Чайник електричний, в нас є термоси в разі чого, є гаряча вода. Ми працюємо в неділю і в суботу. У вихідні дні в нас працюють люди, в нас є графік чергування”, — каже заступниця директора КП “Старий Львів” Юлія Валігура.

Також там можна випити гарячого чаю та зігрітися

Також там можна випити гарячого чаю та зігрітися. Суспільне Львів

Такі пункти облаштували при кожній районній адміністрації міста. Вони одночасно слугують і укриттями на випадок повітряних тривог. Там можна випити гарячих напоїв, підзарядити гаджети та безкоштовно скористатися інтернетом. У пункти при райадміністраціях відвідувачів мають пускати цілодобово.

Читайте також

Є запас ліків, води та Wi-Fi роутер: пункт незламності у селі на Львівщині

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У чатбот City Helper додали інформацію про Пункти Незламності та заклади з генераторами


Джерело: Суспільне мовлення України