Суспільне мовлення

Міст підірвали окупанти: бійці 103-ї бригади ТрО ініціювали відновлення переправи через річку

Військові 103 бригади ТрО відновили переправу через річку у населеному пункті біля лінії зіткнення. Міст підірвали окупанти, коли відступали. Про це повідомили на Facebook-сторінці 103 бригади ТрО.

Відсутність переправи залишила місцевих жителі без сполучення із іншими населеними пунктами. Через міст здійснювалась доставка продуктів та медикаментів. Також це шлях для евакуації. Військові 103 бригади вирішили відновити перправу.

“Офіцери цивільно-військового співробітництва бригади та служби ЦВС одного з батальйонів бригади в результаті перемовин з місцевою владою та підприємцями підвезли техніку і знайшли матеріали для будівництва стабільної переправи поруч із зруйнованим мостом”, — йдеться у повідомленні.

Інженерні служби бригади організували процес будівництва переправи.

103 Бригада ТрО

Під час будівництва нової переправи військовослужбовці бригади забезпечували оборону від обстрілів та можливих атак з боку російських військ. Сполучення із звільненими територіями вдалось відновити. Це дає змогу підрозділам полегшити і пришвидшити евакуацію поранених.

“Всю осінь тут точились інтенсивні бойові дії, постійно тривали обстріли. Тому ми навіть не мали змоги застосувати важку техніку щоб не ризикувати життями працівників. Через відсутність переправи ми були змушені евакуйовувати наших поранених об’їзними шляхами та підручними засобами. Це суттєво збільшувало час евакуації, а це відповідно, — життя наших побратимів. Тому ми відновити сполучення через ріку. В результаті — ми суттєво скоротили час евакуації поранених, а місцеві мешканці тепер можуть їздити на “велику землю”, — каже очільник інженерної роти бригади лейтенант Євген.

Міст підірвали окупанти: бійці 103-ї бригади ТрО ініціювали відновлення переправи через річку

103 бригада ТрО

“Це ще раз підтвердило, що наші військові – високі професіонали в будь-якій справі за яку беруться. Чи то захист території із зброєю в руках, чи-то будівництво об’єктів інфраструктури”, — каже начальник групи сил підтримки бригади Микола.

Читайте також

Військовослужбовці 103 бригади ТрО допомогли евакуювати жителів прифронтового села

Бійці 103 бригади ТрО допомогли здійснити мрію 8-річного Максима з деокупованого села

Львівська 103 бригада тероборони отримала Бойовий прапор

Львівська 103-тя бригада ТрО отримала безпілотники “Валькірія”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Воїнів львівської 103 бригади ТрО нагородили відзнаками від Головнокомандувача ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України