Суспільне мовлення

“70% котів просто не виживає”: як допомогти вуличним тваринам взимку

За даними зоозахисної організації “UAnimals”, через мороз та холод собака може померти через 15 годин, а кіт — через 6. Про те, як мешканці можуть допомогти тваринам вижити взимку, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У Львові живе близько 6 тисяч котів-безхатьків. Керівник “Домівки врятованих тварин” Орест Залипський каже, щороку зиму не переживає до 70% вуличних котів.

“Зима — це дуже складний період для них. -15 — це для котів критична температура. Тварини — це наші брати менші, яких ми постійно маємо оберігати і не думати тільки про себе”, — каже Орест Залипський

Насамперед для тварин важливий доступ до теплого укриття. Таким може бути підвал. Для цього комунальники залишають спеціальні шпарини в підвальних вікнах.

“Ми закриваємо слухові вікна для того, щоб труби не перемерзали, але знаючи, що в підвалах живуть коти, ми стараємось закривати вікна так, щоб був простір. Для того, щоб вони могли спокійно зайти та вийти”, — каже директорка ЛКП “Сяйво” Уляна Масюк.

Також будиночки для котів можуть змайструвати мешканці. Для цього потрібно зробити невелику будку з підручних матеріалів та утеплити її старим одягом. Крім того, фахівці радять виносити вуличним тваринам теплу їжу та воду. Адже так вона довше охолоджуватиметься і не замерзне.

“Якщо ж маєте змогу — знайдіть пухнастому новий дім та подаруйте сім’ю і любов. Адже лише від нас залежить, як тварини переживуть цю зиму в умовах енергетичного тероризму”, — каже мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також

“Все, що залишилось з минулого життя”: до Львова евакуювали бджіл з Харківщини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Все з’їдає, хороший ведмідь”. Старі страхи та нове життя ведмедя Бахмута з Донеччини


Джерело: Суспільне мовлення України