Суспільне мовлення

Пункти обігріву: як працюють на Львівщині

Сьогодні, 24 листопада, через російські обстріли на Львівщині застосовували графіки аварійних, погодинних вимкнень, а також спеціальні графіки аварійного вимкнення. Для людей, які залишились без світла, тепла і води у місті працюють пункти обігріву, а в області розгорнули 45 пунктів незламності.

У одному із львівських пунктів обігріву сьогодні, 24 листопада, працювала копірайтерка Ольга. У її домівці не було світла та опалення, тому львів’янка прийшла у пункт обігріву, що розташований в укритті Галицької районної адміністрації.

“В квартирі дуже холодно, неможливо працювати, а робота стоїть. Дізналась з чатів, що можна прийти в пункт обігріву. Потім подзвонила сьогодні вранці і мені сказали, що можна прийти. Тут є тепло, вайфай працює, можна працювати без проблем”, — каже Ольга Кукліна.

Після обстрілів, напередодні 23 листопада, пункти обігріву працювали довше ніж зазвичай, до 23:00.

Пункт обігріву у Центрі Довженка, Львів. Суспільне Львів

Загалом після обстрілів без світла залишились близько півтора мільйона людей, у Яворівському, Червоноградському та Львівському районах. До вечора 23 листопада 90% людей вже отримали електроенергію.

Паралельно у цих районах розгортали пункти незламності. Як повідомив президент Зеленський, пункти незламності функціонують по всій Україні та будуть доступні цілодобово та безкоштовно.

Один з таких розміщений у приміщенні міської ради Новояворівська. Ще один пункт незламності облаштовують у місцевому Палаці культури.

Пункти обігріву: як працюють на Львівщині

Пункт незламності у Новояворівську. Суспільне Львів

“Цей пункт незламності фактично вже запрацював два тижні тому, вже повністю був підготований. Лише вчора у пункт прийшли перші відвідувачі, адже довго не було світла. Люди почали підходити приблизно о 17 та 18 годині”, — каже начальниця Новояворівського відділу з питань цивільного захисту Ярослава Кушнір.

Загалом у Новояворівській громаді розгорнули 16 таких пунктів, для цього придбали генератори. Їх розподілили на місцях в залежності від площі, яку потрібно обігріти. На території області є 45 таких пунктів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Під час повітряної тривоги 23 листопада Росія вдарила двома ракетами по електропідстанції у Львівській області. Внаслідок цього три райони на Львівщині були повністю знеструмлені.
  • На Львівщині розгорнули 45 пунктів незламності. У них є вода, тепло, гарячі напої, мобільний зв’язок та інтернет.
  • Станом на ранок 24 листопада через аварійні відключення 50% споживачів у Львові не мають електропостачання. Через це точково призупинено подачу тепла та гарячого водопостачання.
  • Унаслідок падіння потужності в системі електроенергію одночасно можуть подавати чверті від населення області — від 25 до 30%.


Джерело: Суспільне мовлення України