Суспільне мовлення

У Львові упродовж 30 годин пересадили дев’ять органів

У Львові упродовж 30 годин провели дев’ять трансплантацій від посмертних донорів. Пересадили два серця, печінку та шість нирок. Донорами стали двоє чоловіків з Львівщини та жінка з Буковини. Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Усі донори отримали травми не поєднані з життям.

Розпочали операції опівночі. Упродовж 12 годин після того пересадили дві нирки, серце та печінку. Останню пересадку — 63-річному чоловіку з Донецька, робили зі спеціалістами Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

“Ще дві нирки в цей час трансплантували в сусідніх операційних. Їх частина команди лікарів привезла з Чернівців, куди їздила на вилучення органів. Шанс на повноцінне життя отримали жінки з важкою формою ниркової недостатності. Обидві вони роками були залежні від гемодіалізу”, — повідомили у Першому ТМО.

Після цих трансплантацій повідомили, що у лікарні святого Луки на донорство погодилася ще одна родина. Їхній 31-річний син загинув. Нирки чоловіка пересадили в сусідніх операційних, серце — в лікарні святого Пантелеймона. Його отримав 45-річний львів’янин, який без цієї операції не мав би шансу жити.

“Дев’ять трансплантованих органів за такий короткий час — це результат дуже злагодженої і командної роботи. Аби врятувати життя пацієнтам, об’єдналися майже сотня людей”, — повідомили у Першому ТМО.

Трансплантації проводили львівські медики разом з колегами з Національного Інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова, Чернівецької обласної клінічної лікарні та Українського центру трансплант-координації.

Читайте також

Львівські хірурги пересадили військовому нерв

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові прооперували жінку із рідкісним захворюванням — аневризмою ворітної вени


Джерело: Суспільне мовлення України