Суспільне мовлення

Львів повністю знеструмлений: що відомо

23 листопада під час повітряної тривоги весь Львів залишився без електропостачання. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Повітряна тривога прозвучала о 13:11, о 14:36 Садовий повідомив, що Львів повністю знеструмлений.

“Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення і води. Переходимо на роботу дизель-генераторів”, — повідомив Андрій Садовий.

За словами міського голови, усі школярі та дошкільнята перебувають в укриттях разом із вчителями. Забрати дітей із навчальних закладів можна буде після завершення повітряної тривоги.

Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Після завершення тривоги на дороги мають запустити додаткові автобуси.

Через відсутність електроенергії оповіщення у Львові може працювати з перебоями. Про відбій тривоги додатково будуть повідомляти машини із гучномовцями.

За словами Андрія Садового, 70% світлофорів у місті не працюють.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що Росія завдала два ракетних удари по електропідстанції у Львівській області. Яворівський, Львівський та Червоноградський райони без електроенергії. Через це в області застосовують екстрені відключення електроенергії. Графіки планових відключень не діють.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

О 15:16 повідомили про відбій повітряної тривоги.

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний


Джерело: Суспільне мовлення України