Суспільне мовлення

“ЗСУ — котики”. Активістка з Бахмута шиє та передає у шпиталі для військових подушки

Волонтерка з Бахмута Ангеліна Шостак шиє подушки для поранених і передає їх у госпіталі Дніпра та Львова. Нині вона на Тернопільщині, переїхала в березні цього року. Чому вирішила шити подушки та які відгуки бійців — жінка розповіла Суспільному Донбас.

Ідея в Ангеліни Шостак виникла, коли її син Михайло, який після 24 лютого записався до тероборони, отримав контузію на фронті та відновлювався в одному з госпіталів країни. Тоді зрозуміла, що в палатах військових лікарень не вистачає домашнього затишку.

ЗСУ — котики. Активістка з Бахмута шиє подушки в госпіталі для поранених військових. Фото з архіву Ангеліни Шостак

“Я і раніше (у 2015-2016 роках) шила подушки нашим хлопцям, але тоді більший попит мали прапори. Зараз я бачу, які наслідки має ця війна. Поранених хлопців багато. Хочеться поділитися з ними теплом, підбадьорити їх. Я завжди прошу волонтерів, які їх передають обов’язково казати, що вони бахмутські. Зараз ідуть запеклі бої в моєму рідному місті. Ціна дуже велика, я хочу, щоб українські захисники знали, що ми вдячні”, — поділилася Ангеліна.

Майстриня каже, що власним коштом придбала холлофайбер і фліс — ті матеріали, з яких вона шиє вироби. Партію з 12 подушок жінка вже виготовила та передала у госпіталі Дніпра та Львова. Ще стільки ж в роботі.

“Відгуки схвальні. Я розробила модель за побажаннями військових. Вони з флісу. Цей матеріал м’який і протиалергенний. Чому форма лапок, бо ЗСУ — то наші котики, а котики мають лапки. Вони зручні, їх можна підкладати під голову, під руку чи ногу. В залежності від травми чи просто обійняти”, — розповідає переселенка з Бахмута.

ЗСУ — котики. Активістка з Бахмута шиє подушки в госпіталі для поранених військових

ЗСУ — котики. Активістка з Бахмута шиє подушки в госпіталі для поранених військових. Фото надала Ангеліна Шостак

За словами Ангеліни, дванадцять подушок вона пошила за тиждень. Кожний такий подарунок воїни з госпіталю після одужання забирають на згадку або дарують своїм дітям, розповідає майстриня.

Зараз активістка з Бахмута працює над ще одним проєктом: шитиме подушки для дітей загиблих бійців до свята Миколая. За задумом авторки, це будуть рожеві та блакитні сови.

ЗСУ — котики. Активістка з Бахмута шиє подушки в госпіталі для поранених військових

ЗСУ — котики. Активістка з Бахмута шиє подушки в госпіталі для поранених військових. Фото з архіву Ангеліни Шостак

Що відомо

  • Поліція вивезла з Бахмута пораненого чоловіка та його доньку. Під час евакуації почався обстріл.
  • Зранку 22 листопада армія РФ завдала масованого артобстрілу по середмістю Авдіївки. Також під обстрілами опинились населені пункти Соледарської, Світлодарської та Лиманської громад.
  • Протягом 21 листопада від обстрілів з боку армії РФ на Донеччині загинули четверо людей, ще четверо отримали поранення
  • Сил оборони України минулої доби відбили атаки російського війська в районі тринадцяти населених пунктів Луганської та Донецької області

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Мій прапор»: ті, які лишилися вірними своєму стягові – фільм Суспільного


Джерело: Суспільне мовлення України