Суспільне мовлення

Евакуація переселенців та планові відключення світла. Як минула доба на Львівщині

Учора, 22 листопада, до Львова двома евакуаційними потягами із зони бойових дій приїхали ще 78 людей. Натомість до Перемишля вирушили 523 українці. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За добу через пункти пропуску у Львівській області з України виїхали 16 тисяч 621 людина. На в’їзд оформили 15 тисяч 124 людини, з них 14 тисяч 166 — українці.

Перші фури з гуманітарною допомогою, які вирушили з Львівщини, вже доїхали до Херсонської області. Місцевим жителям роздали продукти та речі. Крім того, Херсонщина отримає з обласного бюджету Львівської області 10 мільйонів гривень на відновлення пошкодженої інфраструктури.

Поліція Львівщини опрацювала 1339 звернень щодо підозрілих осіб та об’єктів. Доба в області минула без повітряних тривог.

Сьогодні, 23 листопада, у Львівській як і в усіх областях знову триватимуть планові відключення електроенергії. За даними “Львівобленерго”, час ввімкнення або вимкнення світла може змінюватися залежно від необхідності.

“Якщо не обмежувати електропостачання за рішенням “Укренерго”, це може призвести до розбалансування енергосистеми і так званого “блекауту”. Тоді електропостачання зникне в усіх і на його відновлення можуть піти тижні та навіть місяці”, — повідомляє Максим Козицький.

Дізнатися, чому зникло світло, можна на сайті “Львівобленерго”, у чат-боті в Telegram та Viber, а також зателефонувавши у кол-центр.

Читайте також

Зможуть оселитися 400 людей: на Львівщині облаштовують ще одне житло для ВПО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Е-квиток на Львівщині: як працюватиме система у приміському та міжміському транспорті


Джерело: Суспільне мовлення України