Суспільне мовлення

Зможуть оселитися 400 людей: на Львівщині облаштовують ще одне житло для ВПО

На Львівщині санаторій “Шкло” переобладнають під житло для ВПО. Облаштувати приміщення допомагає “Готельний холдинг Польщі”. Про це Суспільному розповів директор санаторію “Шкло” Дмитро Головко.

За словами заступника начальника Львівської ОВА Олександра Кулепіна, “Готельний холдинг Польщі” вдруге допомагає Львівщині.

“Вони роблять реновацію у своїх готелях і ми отримуємо їхнє обладнання з готелів”, — каже заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Облаштувати приміщення допомагає “Готельний холдинг Польщі”. Суспільне Львів

“Це готельні меблі, готельні штори, сантехніка, які прослужили і можуть ще служити довго. Діляться з нами, щоб ми віддавали це на потреби переміщених осіб”, — каже керівник міжнародних зв’язків асоціації готелів та курортів України Іван Лунь.

В санаторії облаштовують окремі кімнати та душові приміщення, також буде кухонний блок.

“Робиться повністю все: заміна всіх сантехнічних труб, кладення нової плитки, підлога і стіни. Зараз приміщення готове на 70 %. Трошки тягне час зміна погоди, бо має все підсохнути, це виключно технічний момент, але зараз ми опалюємо, щоб це пришвидшити”, — каже директор санаторію “Шкло” Дмитро Головко.

На ремонт двох корпусів виділили 20 млн гривень. Це гроші з місцевого та обласного бюджетів. Там зможуть проживати 400 переселенців. Завершити роботи планують до середини грудня 2022 року.

Читайте також

На Львівщині ВПО та військових безкоштовно годують гарячими обідами

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині облаштували 30 квартир для переселенців


Джерело: Суспільне мовлення України