Суспільне мовлення

У Львові відновила роботу друкарня з Маріуполя

Денис Шиленко з Маріуполя відновив роботу своєї друкарні у Львові. Вивезти обладнання із рідного міста чоловіку не вдалось. Воно знищене через обстріли. Про це Суспільному розповів власник типографії.

Денис Шиленко почав займатись друком 7 років тому у Маріуполі. У березні 2022 року чоловік виїхав з міста, в якому тривали бої. Влітку евакуював батьків.

“Наполовину місто ще було під контролем українських військовими, але це був жах. Бо ми бачили тільки те, що в нашому районі, а коли виїжджали, то ми їхали через все місто, в те місце, де було ще безпечно проїжджати і все було зруйновано. Це жах просто. Було таке гарне місто, дуже красиві місця були, але все зруйнували”, — каже Денис Шиленко.

Власник друкарні Денис Шиленко. Суспільне Львів

Від знайомого Денис дізнався, що окупанти знищили виробництво і офіс його компанії у Маріуполі. Виїхавши на безпечну територію, Денис вирішив відновити свій бізнес, для нового старту вибрав Львів.

“Це місто нам подобається, я дуже багато відпочивав тут взимку, особливо 25 грудня. І це, можна сказати, такий хаб з людей і тут досить спокійно, відносно. Тобто це місто, де можна почати спочатку”, — каже Денис Шиленко.

У Львові запрацювала друкарня з Маріуполя

Суспільне Львів

Новий бізнес вдалось облаштувати за грантові гроші.

“Я спілкувався з людьми, які знали мене з Маріуполя. Вони стали моїми інвесторами, бо вони знають, що якщо в мене вкласти, то з цього щось вийде. Таким чином отримав перший грант, отримав частково інвестиційні гроші, і отримав другий гранд. Це все якось в один час вийшло”, — розповідає Денис Шиленко.

У планах Дениса відкрити нові філії своєї друкарні у рідному Маріуполі, Херсоні та Харкові.

Читайте також

На Львівщині облаштували 30 квартир для переселенців

Львівські і релоковані підприємства можуть отримати фінансову допомогу від міста

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рубіжанська панчішна мануфактура з Луганщини відновлює виробництво у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України