Суспільне мовлення

“Ажіотажу немає”: яка ситуація на українсько-польському кордоні після ракетних ударів

Після масованого ракетного удару по Львівщині станом на 16 листопада на українсько-польському кордоні збільшення черг не фіксують. Залежно від обраного напрямку — від 30 до 100 автівок. Про те, яка ситуація на кордоні, з’ясовувало Суспільне.

На пункті пропуску “Шегині-Медика” на виїзд з України очікують близько 20 автівок та два автобуси. Серед них — водій Петро Головатий, який возить пасажирів за кордон. Чоловік каже, у черзі — близько 5 годин, як зазвичай.

“Нічого нема інакшого, не бачу, щоб ажіотаж якийсь був чи що. Так як все”, — каже водій.

Також у черзі стоїть водійка Оксана. Дівчина їде до сусідньої країни за покупками.

“Стоїмо на кордоні з 6 ранку. Вже перша. Черга дуже помалу рухається, прямо дуже”, — каже Оксана.

На кордоні є незначні черги: від 30 до 100 авто. Суспільне Львів

Напередодні, 15 листопада, після ракетних обстрілів польські ЗМІ з посиланням на речника регіонального прикордонного управління Пьотра Закеляжа повідомляли, що українські служби зупинили рух на кордоні.

“Були моменти, коли ми здійснювали перехід на резервні джерела живлення, відповідно здійснювали заново підключення до наших наявних усіх баз даних, шоб забезпечити оформлення і пропуск громадян. Це займає трішки часу, але суттєвих збоїв у роботі ми не зафіксували”, — каже речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

За її словами, пункти пропуску на Львівщині забезпечені генераторами та системою супутникового інтернету “Starlink”.

За попередню добу через шість пунктів пропуску на Львівщині до Польщі виїхало 11 900 громадян, повернулись додому — 12 300 людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.


Джерело: Суспільне мовлення України