Суспільне мовлення

У Львові прощаються з воїнами Юрієм Хмілярем, Володимиром Довгуном та Олексієм Дегтярьовим

У Львові 16 листопада прощаються з трьома військовими. Володимир Довгун, Олексій Дегтярьов та Юрій Хміляр загинули, боронячи Україну. Про це повідомили у Львівській міській раді.

О 11:00 відбувся чин похорону Володимира Довгуна. Через пів години розпочалася міська церемонія прощання з воїном на площі Ринок. Чин похорону Олексія Дегтярьова та Юрія Хміляра відбудеться о 14:00, 14:30 — міська церемонія прощання з Героями.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Юрій Хміляр — львів’янин. Воїну було 29 років. Навчався у “Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут”. Закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Військову академію (м. Одеса).

Юрій Хміляр. Фото: Львівської міської ради

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції.

Після повернення до цивільного життя працював на приватному підприємстві.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії боровся проти держави-терориста у лавах 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Юрія Хміляра залишилися дружина та двоє синів.

Олексій Дегтярьов — львів’янин. Воїну було 35 років.

Закінчив Державний навчальний заклад “Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг”. Згодом здобув кваліфікацію “технік-механік”. Під час навчання відвідував спортивну секцію футболу, займався вільною боротьбою.

У Львові прощаються з воїнами Володимиром Довгуном, Олексієм Дегтярьовим та Юрієм Хмілярем

Олексій Дегтярьов. Фото: Львівської міської ради

У мирний час працював водієм міжнародних перевезень.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії брав активну участь у фізичній та тактичній підготовці бійців територіальної оборони.

Згодом добровільно вступив до лав ЗСУ, захищав Батьківщину у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Олексія Дегтярьова залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Володимир Довгун — родом з села Путятичі Львівської області. Воїну був 51 рік.

У Львові прощаються з воїнами Володимиром Довгуном, Олексієм Дегтярьовим та Юрієм Хмілярем

Володимир Довгун. Фото: Львівської міської ради

Здобув професійно-технічну освіту. Протягом 1989-1991 років проходив військову службу у танкових військах. У мирний час працював ковалем на приватному підприємстві.

У 2021 році добровільно підписав контракт із Збройними силами України, виконував бойові завдання на сході України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації захищав територіальну цілісність і незалежність держави у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Боровся проти російських окупантів у Луганській області.

У Володимира Довгуна залишилися дружина, дві доньки, онука та зять.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові прощаються з захисником України Андрієм Резніковим


Джерело: Суспільне мовлення України