Суспільне мовлення

80% Львова без світла, половина мешканців має воду — Андрій Садовий

У Львові після ракетних ударів 15 листопада без електроенергії залишається 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців має воду, а централізоване опалення відсутнє. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

“Зараз енергетики обстежують об’єкти критичної інфраструктури. Повернення електроенергії може зайняти більше часу, аніж минулих обстрілів. Централізоване теплопостачання наразі відсутнє через відсутність електроенергії”, — повідомив Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, лише половина мешканців має у домівках воду. Зазвичай, вода є на перших поверхах. Її подають із застосуванням дизель-генераторів.

“Вода буде до 23:00 сьогодні та з 6:00 завтра. Найскладніша ситуація — у Шевченківському районі. Там, де відновити воду централізовано не можемо, будуть їздити водовозки. Графік повідомимо додатково”, — розповів Андрій Садовий.

Адреси колонок з механічними свердловинами та джерелами, що є у Львові:

Олесницького, 105-107 Лисенка, 33 Кут Рослинна та Гордієнка Зелена, 64 Парк І. Франко навпроти будинку по вул. Словацького № 18 На куті вул. Джерельна № 34 та Під Дубом Сквер перед Бернардинським монастирем, Соборна площа 1 вул. Під Голоском, 4Б пр.Чорновола, парк 700-річчя Сквер по вул. Просвіти 8 Гасина (в.Стефаника) Клепарівська-Пстрака.

Садки та школи завтра працюють в режимі чергових груп. Супермаркети у місті працюватимуть на дизель-генераторах. Як домовлялися з підприємцями раніше, якщо світла не буде довший час, працівники виноситимуть продукти до виходу та продаватимуть їжу на виніс. Аптеки та банки працюватимуть на дизель-генераторах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Андрія Садового, 16 листопада на маршрути у Львові виїдуть додаткові автобуси, адже трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Також мешканців закликають не користуватися ліфтами під час повітряної тривоги. Упродовж 15 листопада отримали 24 звернення про те, що у ліфтах під час повітряної тривоги застрягли люди.

Що відомо

  • У Львові та області близько 16:00 15 листопада пролунали вибухи. Унаслідок ракетного удару, за словами мера Львова Андрія Садового, частина міста залишилася без світла. Одна людина отримала поранення та є у важкому стані. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, росіяни вразили об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині. Через це у Львові проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів.
  • Близько 16:35 кореспонденти Суспільного повідомили про повторні звуки вибухів. Андрій Садовий додав, що близько 80% Львова залишається без світла. Гарячої води немає. Також призупинили подачу тепла.
  • Унаслідок ракетного удару Львів, частина Яворівського, Золочівського та Червоноградського районів залишилися без електроенергії. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.


Джерело: Суспільне мовлення України