Суспільне мовлення

На музичному концерті у Львові зібрали гроші для Ізюмської бібліотеки на Харківщині

У Львові пройшов концерт “Call for Genius”. На ньому збирали гроші для пошкодженої російськими обстрілами бібліотеки в деокупованому Ізюмі на Харківщині.

На концерті також нагороджували лауреатів Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів імені Бориса Лятошинського. Це частина Міжнародного фестивалю Kharkiv Music Fest, розповіла менеджерка проєкту Ірина Петрушенко.

Музичний концерт у Львові, на якому збирали гроші для Ізюмської бібліотеки. Листопад 2022 року. Фото: Kharkiv Music Fest

Лауреатами конкурсу стали:

  • Ярослав Шепелєв (Харків);
  • Володимир Богатирьов (Харків);
  • Артем Бриль (Чернігів / Київ).

“Мій твір називається просто — “Струнний квартет”. Коли почалась війна, то в цей твір я додав нові частини, які, як мені здається, дуже відгукувались та переплітались з твором. Хочеться написати щось масштабне саме для рідного Харкова — міста-героя”, — розповідає Володимир Богатирьов.

Гроші, які вдалося зібрати на концерті, мають передати фонду “Толока”. На них хочуть закупити дитячі книжки для Ізюмської центральної бібліотеки.

Що відомо

  • Ізюм Харківської області армія РФ руйнувала з літаків та артилерії від березня. У місті зруйновані головні адміністративні будівлі, а також житлові багатоповерхівки. Місто наприкінці березня окупанти взяли в облогу, 1 квітня у Генштабі повідомили, що росіяни захопили Ізюм. Нині у деокупованому місті, попри масштабні руйнування, залишаються понад 20 тисяч людей — близько половини населення від довоєнної кількості.
  • Щорічний міжнародний музичний фестиваль Kharkiv Music Fest відбувся попри вторгнення Росії в Україну у березні. Музиканти спустилися до слухачів у метро, яке тоді слугувало укриттям для містян.

Читайте також

“Ковток миру”: у Харкові музиканти зіграли для вагітних та медиків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пошкоджена російськими обстрілами бібліотека Короленка у Харкові збирає гроші на відновлення


Джерело: Суспільне мовлення України