Суспільне мовлення

Львів’янин Віктор Дідух став чемпіоном світу з тенісу

Львів’янин Віктор Дідух отримав титул чемпіона світу з настільного тенісу серед паралімпійців. У фіналі спортсмен здобув впевнену перемогу над представником Франції із рахунком 3:0. Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління спорту Львова.

Чемпіонат світу з настільного тенісу серед паралімпійців відбувався в іспанській Андалусії. Віктор Дідух розпочав змагання з 1/8 фіналу. Тоді львів’янин виборов перемогу над тенісистом з Таїланду – 3:2. У чвертьфіналі паралімпієць обійшов представника Австралії – 3:0.

У півфіналі Віктор Дідух зустрівся з британцем Аароном Кіббіним, який у чвертьфіналі обіграв українця Максим Ніколенка. Львів’янин переміг з рахунком 3:1. У вирішальній грі Віктор Дідух здобув перемогу над французом Томасом Боувайсом – 3:0 та отримав чемпіонський титул.

Віктор Дідух у фіналі обійшов суперника з рахунком 3:0. Telegram/Максим Козицький

“Початок матчу складався дещо тривожно для українського спортсмена. Сет закінчився з рахунком 14:12 на користь Віктора, і було видно, що боротися з високотехнічним французом було дуже і дуже важко. Але перевага Віктора Дідуха зростала, і він потужне провів другий та третій сети. Перемога Віктора підтвердила, що він є найкращим тенісистом у світі у своєму класі”, – повідомляє Федерація настільного тенісу України.

Раніше у цьому чемпіонаті світу Віктор Дідух здобув срібну медаль у змаганнях з міксту разом з представницею Харківської області Мариною Литовченко.

Читайте також

Львів’янин Віктор Дідух здобув “срібло” на паралімпійському чемпіонаті світу

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львів’яни вибороли 9 медалей на Warrior Games


Джерело: Суспільне мовлення України