Суспільне мовлення

Львівські підприємці створюють бандажі та амуніцію для військових

Львівське підприємство удосконалює та створює бандажі і амуніцію для військових. До повномасштабного вторгнення компанія, яку заснували два брати, займалась 3D-друком. Після 24 лютого вони отримали запити від військових та волонтерів і реорганізували свою роботу. Про це Суспільному розповіли співвласники підприємства Петро та Павло Єсипи.

Від початку повномасштабної війни підприємці почали створювати бандажі. Це такий вид пов’язки, яку накладають при поранені.

“В цей момент до нас потрапив зразок оригінального ізраїльського бандажа і наші технологи подивились на нього і зрозуміли, що ми зможемо виготовити аналогічний виріб на нашому виробництві”, — каже Павло Єсип.

Підприємець Павло Єсип. Суспільне Львів

Львівські зразки дешевші і швидше можуть потрапити до військових на передову.

“Ми ще використовуємо спеціальну технологію, яка дозволяє йому не розмотуватись. Тобто, коли ви відкрили і не дуже акуратно користуєтесь, або однією рукою, не буває таке, що він впаде повністю на землю і повністю розкрутиться. У вас є частина, за допомогою якої ви зможете його зафіксувати, і після цього виконувати розмотку”, — розповідає співвласник підприємства.

Спеціальна технологія дозволяє бандажу не розмотуватись

Спеціальна технологія дозволяє бандажу не розмотуватись. Суспільне Львів

Готові бандажі вакумують. У пакет додають інструкцію з використання. Також брати отримували запити на інші необхідні для військових речі і налаштували їх виробництво.

“Це — ремінно-плечова система, скорочено РПС. Вона дозволяє тримати на собі спорядження, а не чіпляти його на розвантажувальний жилет. Бо якщо ви чіпляєте його на розвантажувальний жилет і допустимо лежите, ви не можете з себе дістати те, що треба”, — каже Петро Єсип.

На пояс можна вчепити підсумок.

“Він — компактний, коли ви його не використовуєте. А коли він потрібен, ви його відкриваєте, він розправляється і коли у вас є відстріляні магазини, ви їх скинули і закрили”, — каже підприємець.

Підприємець Петро Єсип

Підприємець Петро Єсип. Суспільне Львів

Є також іншого типу підсумок під магазин та ремінь, який водночас може бути триточковим, двоточковим та одноточковим.

“За потреби я переводжу його в стан одноточкового — і вже готовий, щоб вести вогонь. Його можна зачепити до будь якого автомату. Плюс, якщо перекинути на іншу сторону, це може бути або для шульги, або для правші”, — каже Петро Єсип.

Також підприємці виготовляють підсумки під магазин та реміні

Також підприємці виготовляють підсумки під магазин та реміні. Суспільне Львів

“Деякі військові купляють, деякі кажуть, що такої можливості поки нема і запитують, чи можемо їм передати певну кількість. В таких випадках ми передаємо”, — каже Павло Єсип.

Команда також працює на створенням термобілизни. Для цього придбали спеціальне обладнання.

Читайте також

“Код нації”: на Львівщині на благодійному аукціоні забрали понад пів мільйона гривень для ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Концерти у темряві та збори для військових: як працюють львівські заклади культури під час воєнного стану


Джерело: Суспільне мовлення України