Суспільне мовлення

У Львові прощаються із захисниками Тарасом-Тимофієм Гаврилишиним та Володимиром Качарабою

Сьогодні, 9 листопада, у Львові прощаються із захисниками України Тарасом-Тимофієм Гаврилишиним та Володимиром Качарабою. Військових поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Тарас-Тимофій Гаврилишин народився у Львові. Чоловік навчався на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка У 1997 році став членом ГО “Станиця Львів Пласту-Національної скаутської організації України”. Зокрема, був одним із головних інструкторів 25 куреня УПС “Чорноморці” імені Святого Миколая. Там він займався організацією навчальних сплавів річками, мандрівками на човнах та походами під вітрилами на козацькій чайці “Спас”.

Разом із тим Тарас-Тимофій працював у сфері туризму: прокладав туристичні маршрути Карпатами та був гідом-провідником. Протягом останніх років займався будівництвом човнів різних типів на замовлення. А також регулярно брав участь у змаганнях із водного туризму. За поширення ідеології українського мореплавства чоловік був нагороджений пам’ятною медаллю “100-річчя прапора Військово-морських сил Збройних сил України”.

Із початком повномасштабного вторгнення Тарас-Тимофій Гаврилишин добровольцем став на захист України. Спочатку проводив навчання для окремих підрозділів, згодом служив у лавах 45 окремої артилерійської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ.

Військовий помер 1 листопада 2022 року. У нього залишилася мати, сестра та друзі-пластуни. Чин похорону з військовим відбувся об 11:00 у Гарнізонному храмі.

Тарас-Тимофій Гаврилишин. Львівська міська рада

Володимир Качараба родом зі Львова. Чоловік закінчив Автомобільно-дорожній фаховий коледж. Після завершення навчання вступив на військову службу. Входив до складу миротворчого персоналу, що виконував завдання на території колишньої Республіки Югославія.

Військовий брав участь в АТО. Тоді Володимир боронив державу у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ ЗСУ. Із початком повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ.

Володимир Качараба загинув 20 жовтня. У нього залишилися син та сестра. Прощання з військовим відбудеться о 15:00 у Гарнізонному храмі. За пів години розпочнеться міська церемонія прощання.

Володимир Качараба

Володимир Качараба. Львівська міська рада

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Читайте також

У бою з військами РФ загинув захисник зі Львівщини Ярослав Янів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Донеччині загинув захисник зі Львівщини Володимир Вітко


Джерело: Суспільне мовлення України