Суспільне мовлення

Біля Львівського оперного театру облаштують зупинку громадського транспорту

На початку вулиці Городоцької, поблизу Львівського оперного театру, планують облаштувати острівцеву зупинку громадського транспорту. Разом із тим перенесуть зупинку на Хмельницького. Таке рішення ухвалила комісія із безпеки дорожнього транспорту. Чому вирішили змінити дорожній рух в центрі міста, дізнавалося Суспільне.

Засновник громадської організації “Зручне місто” Юрій Тер-Арутюнян каже, така зупинка дасть можливість облаштувати безбар’єрний доступ пасажирам, адже платформа буде піднята до рівня першої сходинки трамваю. Також ця зупинка буде зручною для туристів, які хочуть дістатись від вокзалу до центру.

“Всі, хто їхав в бік від вокзалу, вони їхали до центру в район Львівської опери, зупинка була десь біля СІЗО на Городоцькій. Відповідно люди виходили і їм ще треба було зорієнтуватись, куди вони мають піти тими вузькими тротуарами, вони там всі тиснулись і все одно ще той додатковий шлях долали. Так вони під’їжджатимуть до самої опери і також окремі зручності для пасажирів, це ще будуть перспективи для пересадок”, — каже Юрій Тер-Арутюнян.

Засновник ГО “Зручне місто” Юрій Тер-Арутюнян. Суспільне Львів

Рішення про облаштування зупинки саме на цьому місці вважає поспішним голова депутатської комісії транспорту міської ради Ігор Зінкевич.

“Створення зупинки, яка з трьох смуг лишає лише одну, дасть можливість людям виходити на цій зупинці, переходити на цей пішохідний перехід, який і так є проблематичним, і ще додаткові пасажири будуть виходити. Це буде просто колапс. Люди будуть старатися добігати, машини будуть стояти і фактично не буде виконуватися трафік, який зараз він є”, — каже Ігор Зінкевич.

Голова депутатської комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич

Голова депутатської комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич. Суспільне Львів

Одночасно з облаштуванням нової перенесуть трамвайну зупинку, що на початку вулиці Хмельницького, ближче до храму Святого Миколая. Це — частина плану щодо облаштування малого транспортного кільця у місті.

“Мале транспортне кільце передбачає спрощення руху і стимулювання їхати навколо центру, а не по проспекту Свободи через пішохідну зону. І також інші заходи, які передбачають більший комфорт пересування загалом. Це і громадським транспортом, і велосипедом, і пішки, і на авто,. Власне ця зупинка — це один із запропонованих заходів”, — каже керівник міського управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка.

Завершити облаштування зупинки на вулиці Городоцькій планують навесні 2023 року.

Читайте також

У Львові 1 та 6 листопада збільшать кількість транспорту до кладовищ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Курсування приміських маршрутів Львовом: позиції міста та області


Джерело: Суспільне мовлення України