Суспільне мовлення

“Ми йдемо вперед і це головне” — командир 103 бригади Сил ТрО Валерій Курко

Львівська 103 окрема бригада Сил ТрО понад пів року боронить Україну на сході. Про виконані завдання, мотивацію та зміни, які відбулися у бригаді, розповів командир Валерій Курко.

За пів року, впродовж яких бригада львівської тероборони виконує бойові завдання, військовослужбовці формування вийшли на новий рівень, вважає Валерій Курко. Зріс рівень усвідомленості, мотивації, бригада набула бойового досвіду.

Далі пряма мова Валерія Курка.

Ми йдемо вперед, і це головне

У нас було завдання не допустити форсування Сіверського Донця. Це було завдання номер один. І це був перший такий великий етап.

Другий великий етап — постала задача перейти через Сіверський Донець, форсувати його. Це теж було випробування. Третім етапом було звільнення і утримання наших територій, які були під окупацією.

Останнім часом ми на довгий час не закріпляємося на одних і тих ж позиціях. Позитив у тому, що ми йдемо вперед. І це головне.

Ми спроможні здійснювати марші, наступально-пошукові дії, штурмові дії, при потребі. Ми пройшли не одну сотню кілометрів зі своїми силами і засобами від тих рубежів, які нам були визначені в квітні.

Бійці 103 бригади під час навчань з управління безпілотниками “Валькіріями”. Фото: 103 бригади Сил ТрО ЗСУ

“ТрО могло б не допустити початку агресії”

Якби було ще трошки часу, ТрО могло б не допустити початку агресії, противник все одно слідкує і аналізує усі події, які відбуваються у нашій державі. Якщо б у цей час ми поставили під зброю ту кількість особового складу, принаймні, провели навчання, і це б було зафіксовано, можливо, у них би змінилися плани. При тому, я не недооцінюю противника.

Всі повинні працювати на перемогу

Я готовий відстоювати честь і славу кожного свого солдата, який вчиться, не ганьбить звання воїна територіальної оборони.

Ми йдемо вперед і це головне — інтерв'ю командира 103 бригади сил ТрО

Військовослужбовці бригади допомагають людям евакуюватися з прифронтових сіл. Фото: 103 бригади Сил ТрО ЗСУ

Воює, напевно, 10% від населення України. А 90% повинні розуміти, що вони працюють на ці 10%. Не ми про щось просимо, а всі повинні працювати на перемогу і на військо.

Нас завжди підтримують підрозділи інших військ. Ми впродовж пів року виконуємо задачі з підрозділами десантно-штурмових військ, щиро дякую і підрозділам Національної гвардії, механізованим бригадам.

Ми йдемо вперед і це головне — інтерв'ю командира 103 бригади сил ТрО

Боєць мінометної батареї одного із підрозділів 103 бригади. Фото: 103 бригади Сил ТрО ЗСУ

Результат — звільнені території

Коли діти зустрічають тебе синьо-жовтим прапорцем, це дуже зворушливо. Це вселяє віру. На сході України в страшних умовах росте нова генерація. Відбувається становлення нації.

І недоліки, і особисті поразки є. Але ми говоримо про результат — це звільнені території. Можливо, не можна говорити про вартість, вона дуже висока, але нам не соромно буде повернутися на захід України.

Читайте також

Львівська 103 бригада тероборони отримала Бойовий прапор

Воїнів львівської 103 бригади ТрО нагородили відзнаками від Головнокомандувача ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Чекаємо чоловіка і закінчення війни”. У Львові із пологового виписали дружину керівника підрозділу 103 бригади ТрО


Джерело: Суспільне мовлення України