Суспільне мовлення

“Барком-Кажани” здобули історичну дебютну перемогу в елітній польській Плюс-лізі: турнірна таблиця

Перші повноцінні два очки команда Угіса Крастіньша набрала в сьомому турі.

Український волейбольний клуб “Барком-Кажани” здобув свою дебютну перемогу в чемпіонаті Польщі. У сьомому турі місцевої Плюс-ліги львів’яни в п’яти сетах здолали “Белхатув”.

На тлі повномасштабної війни в Україні “Барком-Кажани” проводять новий волейбольний сезон в елітному дивізіоні Польщі. Дебютний матч в іноземному чемпіонаті команда провела на початку жовтня, програвши “Гданську” з рахунком 0:3.

Відтоді серія поразок “Кажанів” розтягнулася на шість матчів, через що представник України розташувався в нижній частині турної таблиці Плюс-ліги. Першу перемогу команда здобула в сьомому турі, коли в статусі номінального господаря приймала “Белхатув”.

Програвши першу партію, команда Угіса Крастіньша вийшла вперед вже за підсумками двох наступних сетів. Зрівнявши рахунок у четвертому сеті, команди мали визначати переможця на тайбрейку п’ятої партії.

Утримуючи ініціативу впродовж сету, мінімальну необхідну перевагу в два очки на тайбрейку врешті здобули саме “Барком-Кажани”. Це дозволило представникам України вперше в Плюс-лізі набрати повноцінні два очки за підсумками матчу, які команди отримують за мінімальну перемогу в п’яти сетах.

Плюс-ліга (Польща). 7-й тур

“Барком-Кажани” – “Белхатув” 3:2 (22:25, 25:23, 25:23, 16:25, 15:13)

За підсумками першого переможного матчу в чемпіонаті Польщі “Барком-Кажани” посідають 14-те місце в турнірній таблиці Плюс-ліги. Залік першості складається з 16 клубів.

Турнірна таблиця

  1. “Ястржембскі” 18 очок (6 матчів), 18:2 (різниця сетів)
  2. “Жешув” 17 (6), 18:3
  3. “ПВШЗ Ниса” 13 (6), 14:8

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

  • 13. “Купрум” 5 (7), 8:18
  • 14. “Барком-Кажани” 5 (7), 10:20
  • 15. “Люблін” 3 (6), 8:18

Що відомо

  • “Барком-Кажани” – чотириразові чемпіони України з волейболу серед чоловічих команд. Востаннє львівська команда здобувала титул за підсумками сезону 2020/21.
  • У сезоні 2021/22, що не був дограний через вторгнення РФ до України, команда посідала друге місце в таблиці.
  • Чемпіоном України за підсумками недограного минулого сезону було призначено “Епіцентр-Подоляни”, що на вісім очок випереджали в таблиці “Кажанів”.
  • До плей-оф, який визначає чемпіона Польщі, пройдуть вісім найсильніших команд регулярного чемпіонату Плюс-ліги.

Що далі

  • Субота, 5 листопада. 21:30. “Чарні Радом” – “Барком-Кажани” (8-й тур Плюс-ліги)


Джерело: Суспільне мовлення України