Суспільне мовлення

Львів прощається ще з чотирма захисниками України

У середу, 2 листопада, Львів прощається з чотирма захисниками України — Михайлом Митником, Романом Денисом, Юрієм Лунем, Юрієм Орликом. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міських церемоній прощань та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

О 11:00 розпочнеться Чин похорону Юрія Луня та Михайла Митника. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

О 15:00 розпочнеться Чин похорону Юрія Орлика й Романа Дениса, а через пів години міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Михайло Митник. Фото: Львівська міська рада

Михайло Митник уродженець села Долобів Львівської області. Михайлові Митнику було 34 роки. Він закінчив Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди.

Після завершення навчання протягом 2009-2010 років проходив військову службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Був старшим навідником. Захоплювався футболом, був гравцем клубу “Дністер” та неодноразовим чемпіоном Самбірського району.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернувся до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та боронив батьківщину.

У Михайла Митника залишилися дружина, син, батьки та дві сестри.

Львів прощається ще з чотирма захисниками України

Роман Денис. Фото: Львівської міської ради

Роман Денис львів’янин. Йому було 36 років.

У мирний час працював водієм за кордоном, об’їздив майже всю Європу.

Протягом 2015-2017 років виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції у складі 46-го окремого штурмового батальйону “Донбас” 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування “Схід” Сухопутних військ Збройних сил України.

Після повернення до цивільного життя продовжував працювати водієм. Із початком повномасштабного вторгнення добровільно повернувся з-за кордону та повторно вступив до лав 46-го батальйону.

У Романа Дениса залишилися батьки, двоє братів та дружина.

Львів прощається ще з чотирма захисниками України

Юрій Лунь. Фото: Львівська міська рада

Юрій Лунь львів’янин. Воїну був 41 рік.

Під час навчання в коледжі вступив на військову службу. Згодом здобув юридичну освіту. Займався приватним підприємництвом. У 2010 році був обраний депутатом VI-го скликання Львівської міської ради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Брав участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. У 2014 році вступив до лав добровольчого батальйону “Січ”, до 2020 року виконував бойові завдання у містах Слов’янськ, Дебальцеве, Мар’їнка, Авдіївка, Краматорськ та селищі Піски Донецької області.

Із початком повномасштабного вторгнення повернувся на військову службу задля захисту столиці. Згодом боровся із російськими окупантами у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У Юрія Луня залишилися батьки, сестра, брат.

Львів прощається ще з чотирма захисниками України

Юрій Орлик. Фото: Львівська міська рада

Юрій Орлик уродженець міста Владивосток. Воїну було 49 років. У ранньому віці з родиною переїхав до Львова.

Навчався у Львівському державному університеті фізичної культури. Після завершення навчання проходив військову службу на посаді радіотелефоніста.

У мирний час працював у столярному та меблевому цехах.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних сил України.

У Юрія Орлика залишилася мама.

Читайте також

У Львові відкрили вулицю Тараса Бобанича “Хаммера”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

1 листопада у Львові попрощалися з трьома військовослужбовцями


Джерело: Суспільне мовлення України